Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


RİZEDE 10 KATLI, 18 KAT MERDİVENLİ İLGİNÇ BİNA

24.02.2010

Rize'de bir garip bina

10 katlı apartmana ulaşmak için önce 8 kat merdiven çıkmak gerek!



Rize'de dik bir yamaçta 10 katlı apartman inşa eden müteahhit Yakup Güngör, binanın girişine ulaşmak için arazi sahipleri ile anlaşmazlığa düşünce apartmanın hemen bitişiğine 186 basamaklı ve 8 katlı bir merdiven inşa etti. Benzeri görülmeyen bu bina ve merdivenlerinin önünden geçen çevredeki vatandaşlar ise şaşkınlık içerisinde binaya inceliyor.

Mustafa BAYRAK / RİZE (AHT)

Rize'nin Piriçelebi Mahallesi'nde yapımına 3 yıl önce başlanan ve 40 metre yükseklikte dik bir yamaçta inşa edilen 10 katlı ve 50 daireli apartmanın giriş kapısının bulunduğu tarafta yer alan arsaların sahipleri ile firma arasında anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlığın tüm çabalara rağmen giderilememesi üzerine ise Rizeli müteahhit Yakup Güngör, benzeri pek görülmeyen bir uygulamaya gitti. Güngör, binanın arka cephesine 8 katlı ve 186 basamaklı bir merdiven inşa etti. 40 dairesi dolu olan apartmanda yaşayanlar da ister istemez bu sıkıntıyı çekmeye mahkum oldu.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan müteahhit Yakup Gürgör, "Arsa bana aitti, hiçbir müteahhit arsayı almadı. Kimseye de satamadım, ben de kendim bina yapma kararı verdim. Binanın yol sorunu var. Bu sorun aşılamadığı için bu merdiveni yapmak zorunda kaldık. Bina görünüş itibari ile tehlikeli bir zeminde görülse de zemini son derece sağlamdır" diye konuştu.

''ZEMİN KAYA

Bina sakinlerinden Resul Birinci, "Bu binaya ilk taşındığımda biraz tedirgin oluyordum. Ancak zemin kaya olduğu için çok sağlam olduğunu anladım. Zaten sağlam olmasaydı binaya ruhsat vermezlerdi. Ancak yol sıkıntımız var. Gençler için bu merdiveni çıkmak kolay oluyor. Ama bizim gibi yaşlılar zorlanıyor. Biz asansör yapılmasını istemiştik. Ancak arızalandığında sorun çıkacağı ve merdivenin daha sağlıklı olacağının düşünülmesi üzerine merdiven yapılmasına karar verildi" dedi.

ilginçmiş, bilgi için teşekkürler


ilginçmiş, bilgi için teşekkürler

Evet haberlerde duymuştum.
Binaya normal olarak girebilmek için 3 km yürümek gerekiyormuş. Mühendiste böyle bir şey düşünmüş. :)


ilginçmiş, bilgi için teşekkürler

rica ederim arkadaşlar görevimiz. (paylaşmak görevdir.)

vaybe.. ne olurda versen arsayı.. inat.


vaybe.. ne olurda versen arsayı.. inat.


Rize = Karadeniz, vardir bi lazlik :D

Amma müteahhitte güzel çözmüs olayi.
Paylasim için tesekkürler kardesim.

biraz karmaşık bir olay gerçektende. adam koskoca apartmanı yolsuz bırakıyor, bina sahibi akıl edemeyip çözümü bulmasaydı nasıl olurdu acaba :D


Güncel Haberler

MollaCami.Com