Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşaret dilini yazıya çeviren eldiven



Engelliler tarafından kullanılan işaret dilini yazıya çevirecek golf eldiveni az da olsa engelleri kaldıracak.

Engelliler tarafından kullanılan işaret dilini yazıya çevirecek bir alet üzerine yapılan çalışmalar sonucunda golf eldiveninin içerisine yerleştirilen algılayıcılar, el hareketlerini önceden belirlenmiş harflere dönüştürerek küçük bir monitörün ekranına kablosuz olarak yazdırabiliyor.

Böylece işitme engelli insanlar günlük hayatlarında yaşadıkları zorlukladan az da olsa kurtulabilecekler. Henüz geliştirme aşamasında olan bu buluş sahibine Siemens Westinghouse tarafından verilen Bilim ve Teknoloji Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.


İşte eldivenin hikayesi:
işaret dilini yazıya çeviren eldivenin mucidi Ryan Patterson. 18 yaşındaki lise öğrencisi Ryan Patterson, sağır bir kadının Burger King’de yiyecek siparişi vermeye çalıştığını görünce bir anda aklına şu soru gelmiş: Neden engelliler tarafından kullanılan işaret dilini yazıya çevirecek bir alet yapılmıyor?

Bu fikirle harekete geçen Patterson, bir golf eldiveninin de yardımıyla, eldiveni giyen kişinin el hareketlerini algılayarak bunları kablosuz olarak küçük bir avuçiçi monitöre yazı olarak aktaran bir araç geliştirdi. Meraklı lise öğrencisi bu buluşuyla Siemens Westinghouse tarafından verilen Bilim ve Teknoloji Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. Buluş henüz prototip aşamasında bulunuyor.


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com