Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dini konulara verilen cevaplar hakkında...

Bugün dini içerikli bölümdeki bir soruya yanıt vermiştim, fakat şimdi bakıyorum da cevabım silinmiş... Bunun nedenini kimden veya nereden öğrenebilirim acaba?!..

Dini konulara yazılan cevaplar bölüm kategorisinin incelemesinden geçtikten sonra yayınlanır. Bir başka sitelerden kopya edilen cevaplar yayınlanmaz.

Dini konularda, kafamıza göre mi cevap veriyoruz yani?!.. Bilemiyorum, insanlar genelde dini hususlarda kaynak gösterilmesini istediği için bizde alışkanlık olmuş herhalde... Bundan sonra cevap yazdığımızda kendi adımıza konuşuruz o vakit...


Bundan sonra cevap yazdığımızda kendi adımıza konuşuruz o vakit...

alınmanıza gerek yok kardeşim sonuç olarak böyle bir uygulamamız var.tabiiki kontrol etmemiz gerekiyor.
ve yöneticimiz de bunu uygun bir dille anlatmış.

Eğer yönetici kardeşimizin cümlesini iyi okur iseniz, anladığınızın tam tersi birşey ifade ettiğini göreceksiniz.

İslami bir site kaynak olamaz..

Bu kadar hassas bir kategoride sorulan herbir sorunun cevabı hassasiyetle araştırılıp kaynakları ile yazılmaktadır..


Dini konularda, kafamıza göre mi cevap veriyoruz yani?!.. Bilemiyorum, insanlar genelde dini hususlarda kaynak gösterilmesini istediği için bizde alışkanlık olmuş herhalde... Bundan sonra cevap yazdığımızda kendi adımıza konuşuruz o vakit...


[b]Kardeşim başka siteden almışsınız ama içeriği ne kadar sahih ne kadar sahih olup oldmadığı incelenir. Kaynak olarak site değil o içeriği yazan veya konunun geçtiği kitap adı gerekiyor. Ve ya o sitenin de hangi kaynaktan faydalandığı. Yani site adı veya ordan kopyası değil, tam olarak kaynağı...

Zaten eğer ki site adı verilecek olsa burda dini sorular ve cevaplar diye bir bölümde olmazdı. soru soran üyelerimiz direk google a yazıp arardı ve buraya yazacağım diye uğraşmazdı.

Eğer ki kaynak olarak başka site gösterilecek olsaydı, o zaman biz de birşeyler araştırıp yazmaz, direk sitenin linkini verip işin içinden sıyrılabilirdik.

farukaktaş kardeşimizin de dediği gibi siteden kopya olan cevaplar veya konular yayınlanmaz. Sonuçta biz de bir siteyiz ve niye başka siteyi örnek alalım? Niye onlardan kopya çekelim? Onlar bizden kopya çeksin...Bu kadar araştırma yapan, yardımcı olan değerli kardeşlerimiz varken; eğer ki gidipte diğer bir kardeşimiz direk kopyala yapıştır yaparsa o araştırma yapan kardeşlerimize haksızlık yapmış olmaz mı? Onların o kadar çok araştırdığı konuyu direk paylaşmak sizce ne kadar doğru? ::)

Her ne kadar niyetiz çok iyi olsa bile işin birde bu boyutu var...
Bu yüzden biraz daha dikkatli olmalısınız kardeşim... Hatta hepimizin bu konuya dikkat etmemiz gerekiyor.

Uygun bir dille anlatılmış olması, mantıklı olduğunu göstermez... Dini bir sorunun cevabını googledan bulup kabul etmek zaten ne kadar doğru olacak ki bunu uygulayalım?.. Bildiğimiz, güvendiğimiz sitelere yöneliriz ki amaç da müminlere doğru bilgileri aktarmaktır sizde de sanıyorum... Anlıyorum burası da birçok insan için öyle bir site, ki zaten bizim de üye olma sebebimiz öyle görmemizdir... Fakat burada, bir üye soru sorduğunda ben de bunu araştırıp, cevabını bulduğumda, tabii ki cevabı bulduğum kaynağı yani siteyi göstermeliyim ki onların da hakkına girmeyeyim... Siz cevabı ordan alıp, altına da o cevabın bulunduğu kitapları yazmayı mı uygun görüyorsunuz bilemiyorum, ama o siteyi hazırlayan da bizler gibi mümin insanlar ve emek vermişler... Ayrıca bir blog sayfasından yahut çoklu içeriği olan bir siteden değil sadece islami içeriği olan ve fıkıh araştırmacılarının hazırladığı bir siteden almışız bunu... Bir nevi sanal kitap hükmündedir... Ve paylaştığım yazının içeriği de aslında kaynaklarını barındırıyordu içinde... Neticede herbirimiz birşeylerin öğrencisiyiz... İlmi hususlarda böyle bakış açılarını hoş değil... Kişilerin teyidi ne kadar geçerlidir? bu mühim mesela... Bir üye sizin ilminize ve yayınlanan yazıları onaylamanıza ne kadar güvenebilir?.. Yoksa sadece kaynaklı kaynaksız şeklinde mi ayrılıyor cevaplar?.. Böyle soru-cevap bölümlerinde, daha açık ve daha makul bir sistem uygulanmalıdır bence... Neyse muhakkak siz de yönetim kadrosu olarak site ve üyeler için iyi birşeyler yapmak gayretindesiniz, "Allah kolaylık versin" diyelim de konu uzamasın boşa...

Gerekli yanıtı verdiğimi düşünüyorum, ne diye uzatılıyor anlamıyorum...

Kısacası alıntı yaptığınız siteden özellikle cevap yayınlamıyoruz... Diğer soru cevap siteleri de dahil.. Bizim sitemizin hususiyeti budur..


Gerekli yanıtı verdiğimi düşünüyorum, ne diye uzatılıyor anlamıyorum...

Kısacası alıntı yaptığınız siteden özellikle cevap yayınlamıyoruz... Diğer soru cevap siteleri de dahil.. Bizim sitemizin hususiyeti budur..



+


Site Hakkında İstek ve Görüşler

MollaCami.Com