Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bereketin temel kaynağı nedir?

Bereketin temel kaynağı nedir?

Bereketin kaynağı besmeledir!!!

Hayatımızın bereketlenmesini istiyorsanız buradaki beyanlarımı dikkate almalısınız.

"Yapılan bir işin başında Besmele sonunda Elhamdülillah yoksa o işte bereket yoktur" buyuran Peygamberimiz Efendimiz, "Cebrail bana geldiğinde gönlüme ilk ilga ettiği şey Bismillahirrahmanirrahîm oldu"beyanıyla dikkatimizi Besmeleye çeker.

Besmelesiz herşeye şeytan ortak olur.

Her Müslüman başta Besmele çekmekle yemesine, içmesine, işine aşına, cinsi temasına şeytanın ortak olmasına mâni olur, onu kovar. Evine girerken yatarken söylerse şeytan evine, yatağına girip istirahat edemez, (İbni Mâce, Müslim. 11-109)

Şu hakikatı gözardı etmeyelim. ALLAH :

• Semayı yıldızlarla,

• Melekleri, Cebrâil (as.) ile,

• Cenneti, huri ve köşklerle,

• Günleri, Cum'a günüyle,

• Geceleri, Kadir Gecesi'yle,

• Ayları, Ramazan-ı Şerif ile,

• Mescidleri, Kâbe-i Muazzama ile,

• Kitapları, Kur'ân-ı Kerim ile,

• Peygamberleri, Hz. Muhammed (s.a.v.) ile,

• Kur'ân'ı da BESMELE ile süslemiştir. Kur'ân'ın tüm mânâsı Besmele'de toplanmıştır.

Kur'ân'ın süsü ve özü Besmeleyi dilden düşürmeyelim. Yemeğe başlarken Besmele çekenler çay içerken, kahve yudumlarken, gazoz içerken de Besmele çekmeyi ihmâl etmeyelim... Bunu sesli söyleyelim de etrafımızdakilere de teşvik olsun... Bundan ne büylük hayırlar doğar. Peygamberimiz efendimiz Taif'te taşlandığı zaman bahçeye sığındığında oranın bekçisi Ninovalı Addas (r.a.) ile karşılaştı. Ondan su istedi. Bekçinin verdiği suyu içmeden Besmele çekti. Bu, Hz.Yunus (a.s.)'ın hemşehrisi Addas'ın Müslüman olmasını sağladı.

"Kur'ân-ı Kerim'de: "Üzerine Besmele (bismillah) zikredilmeyen/çekilmeyen şeyden yemeyiniz" (En'am S.A: 121) buyurdular.

Bu şu demektir:

Nimetlerin hakiki sahibi olduğu Allah'ı hatıra getirmeyenlerin verdiği ve O'nun adıyla verilmeyen nimeti yemeyiniz, demektir. Öyle ise hem veren hem alan Bismillah'ı demelidir. Eğer veren Besmele demiyorsa sen de almak zorunda isen sen Besmele de; onun başı üstünde Allah'ın farkını gör, ondan al. Hakiki vereni düşün bu düşünmek şükürdür.

ALLAH , bize ihsan buyurduğu nimetler için üç bedel istemektedir.

1- Zikir.

2- Şükür.

3- Fikir,

Başta, Besmele zikirdir.

Sonda, Elhamdülillah şükürdür.

Ortada, Allah'ın verdiğinin şuurunda olmak da fikirdir.

Bismillah tükenmez bir kuvvet bitmez bir berekettir. Bütün başarılar; derin inanç ile çekilmiş bir Besmele ile olur. Hiç kimse hiçbir işini Besmelesiz bırakmasın...

Beyler, hanımınız, kızınız evinizde yemek yapmak için aygazını yakarken, tenceresini koyarken, içine nevaleyi doldururken, pişirdiğini sofranıza koyarken ve bütün bunları yaparken eğer Besmele çekmiyorsa o yemeği yemeyin ve niçin yemediğinizi de tatlı bir dille izah edin.

Hanımlar! Beyiniz, babanız, kardeşiniz, kızınız yerken, içerken, girerken, çıkarken Besmele çekmiyorsa, onun bardağına çay, tabağına yemek koymayın. Neden böyle yaptığınızı da tebessümle izah edin. Bu aile arasında otokontrol olur. Allah, böyle evi bereketlendirir, fertleri arasında huzur tesis eder. Şeytan bu evde borusunu öttüremez.

Hadi bakalım, her işinize Besmele ile başlayalım... Tabii ki, haramlar hâriç. Zaten bizi Müslümanız haramla ne işimiz olsun ki...

Mevlüt Özcan

emeğine sağlık kardeşim.

Allah razı olsun kardeşim

Tesekkurler,
Güzel ama yeterli degil anlatim, biraz yüzeysel kaliyor.
Biraz daha kalbini yasamini katanlar yazsa....

Allah razı olsun


Allah razı olsun kardeşim

ALLAH RAZI OLSUN


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com