Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Amcacığım, Beni Kime Bırakıp Gidiyorsun?

Amcacığım, Beni Kime Bırakıp Gidiyorsun?

Peygamber Efendimiz, Hudeybiye umresinden dönerken, Uhud savaşında şehid düşen Hazret-i Hamza'nın küçük kızı Ümâme arkasından:
"-Amcacığım, beni kime bırakıp gidiyorsun?" diye seslenmişti. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz onu yanına alarak Medine'ye getirdi. Ümâme'ye kimin bakacağını sorduğunda, aynı anda üç kişi buna tâlip oldu. Bunlardan birincisi Zeyd bin Harise -radıyallâhu anh-, onu hicretten sonra Hazret-i Hamza ile kardeş yapmıştı. İkincisi Hazret-i Ali; üçüncü de Câfer bin Ebî Tâlip'di. Her ikisi de Ümâme'nin amcası sayılırdı. Ancak Hazret-i Câfer'in zevcesi, aynı zamanda Ümâme'nin teyzesiydi. Nebiyy-i Muhterem bir şehit yavrusuna gösterilen bu alâkadan son derece duygulandı. Demek ki, ashâb-ı kiram Rasulûllâh'ın vefâ mektebinde yeterli dersi alabilmiş ve bu konuda ki nebevî ahlâkı kazanmıştı. Allah Rasûlü:
"-Ey Zeyd! Sen Allah ve Rasûlü'nün dostusun. Ey Ali, sen de benim kardeşim ve dostumsun. Ey Cafer, sen de bana yaratılışça ve huyca en çok benzeyensin." diyerek üçüne de ayrı ayrı iltifat etti ve Ümâme'nin teyzesiyle evli bulunması sebebiyle Ümame'yi Hazret-i Cafer'e teslim etti. Daha sonra Peygamber Efendimiz hayatının her safhasında Ümâme ile ilgilenmeyi sürdürdü. Ve zamanı gelince onu Ümmü Seleme'nin oğlu Seleme ile evlendirdi. (Buhârî, Megâzî, 43; İbn-i Sâd, VIII, 159)

teşekkürler hüzn-ü aver

Teşekkürler degerli kardeşim

rica ederim.ben teşekkür ederim ilginize.

O zaman ki kimsesiz bir çocuğa gösterilen bu kadar merhametli ve kutsal bir dinin şimdiki mensupları olarak,sokaklardaki yüzlerce kimsesiz çocuğa yardım etmememiz ne kadar ironik geliyor.En başta kendim için söylüyorum elbette.Yardım edebilenlerden Allah razı olsun.Paylaşımınız için çok teşekkürler


Teşekkürler degerli kardeşim

ellerine sağlık :)


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com