Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu sel Paris'te sadece yolu tıkardı

Bu sel Paris'te sadece yolu tıkardı!

Bu şiddette bir sel Parist'te, Londra'da, New York'ta olsa ne olurdu? Acı cevabı ağlatacak cinsten: Sadece yolu tıkardı!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, İstanbul ve Trakya'da yaşanan sel felaketlerini, Türkiye'de yaşanan ranta dayanan bilim dışı imar politikalarına bağladı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından yazılı açıklamada, ''8-9 Eylül tarihlerinde ülkemizin özellikle Marmara bölgesinde meydana gelen sel felaketleri son olarak İstanbul, Tekirdağ ve ilçelerinde yaşamı felce uğratmıştır. Bu afetin son olması için artık yetkililerin bir an önce çağdaş imar, planlama ve alt yapı ilkelerine uygun yapılaşma düzeninin oluşması için gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz'' denildi.

BU SEL ÇAĞDAŞ KENTLERDE SADECE YOLU TIKARDI

Son yıllarda giderek artan sel felaketlerinin Türkiye'de yaşanan ranta dayanan bilim dışı imar politikalarını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edilen açıklamada, çağdaş kentlerde sadece yolları yıkayabilen yağışların, büyük şehirlerden en küçük yerleşim alanlarına kadar tüm yaşam alanlarını afet bölgesine dönüştürdüğü, onlarca can ve ciddi ölçüde mal kaybına neden olduğu eleştirisinde bulunuldu.

Açıklamada, akılcı yatırımlar ile sağlıklı alt yapı politikaları oluşturma sürecinde, meslek odaları ve konu uzmanlarının bilgi ve birikimine mutlaka başvurulması gerekliliği vurgulandı ve merkezi ve yerel yönetimler görevlerini yerine getirmesi, altyapı yatırımlarını kamusal yarar doğrultusunda toplumun hizmetine sunulması istendi.

[right]09.09.2009
İnternethaber
[/right]

sel
deprem
yangin
bu felaketler nerede olursa olsun önüne gecilemez..! (Rabbimiz dilemedikce)

Türkiyede kanalizasyon sorunu oldugu bir gercektir
ama bir dere yada baraj tasarsa degil fransa, neresi olursa olsun zarar verirdi..!

Rabbim ölenlere Rahmet, kalanlara Merhamet eylesin

Rabbim yardım etsin gerçektende çok zor

Sadece yollarımı tıkardı bilmiyorum. Benzeri durumları avusturyada da yaşadım.

Evlerin sularla doldugunu hatta yüzer hale geşdiğini biliyorum. Salzburg şehrinde yıkılma tehlikesi nedeni ile köprüleri kapadıklarını da biliyorum.

zaten türkiyede de sadece yolları tıkadı.. ama jeolejik yapılardan dolayı tıkanan yollar türkiyede baraj oldu, belki pariste sadece nehir olarak akardı..

* * *

fakat imar ve rant olayına katılıyorum. Ne yazık ki plansız büyüme var. HATTA TÜRKİYENİN BÜYÜMESİNİ İSTEMEYEN GÜÇLERİN BİLİNÇLİ OLARAK KRİTİK NOKTALARDAKİ ADAMLARI İLE FELAKETLERE AÇIK YAPILANMA YAPTIRDIGINI DÜŞÜNÜYORUM..

Örneğin: izmit bölgesi deprem bölgesi iken sanyinin ismet paşa döneminde oraya kurulması gibi.. benzeri şekilde bir ülkeyi savaşsız kontrol altında tutmanın en makul yöntemlerinden biri de kritik noktaların ele geçirilip tam büyüyecekken düşmesini sağlıyacak şekilde yapılandırmak..

Uyanık liderler olması lazım yoksa bu gidişat felakat

Arkadaşlar İnternethaberin az çok rengi belli Allah-u Teâla'dan gelen bir afet nerde olursa olsun
Mevcut Belediye başkanını savunduğumdan değil ama bazen kötüleyelim derken Dini ihmal ediyoruz dikkat edilmesi gerekilen bir konu bence

dere yataklarında yerleşim alanları.daha neyi analtmaya çalışacağız.dere yatağına yerleşiyorsan oradan gelecek suyu tahliye için.büyük tünellerin olması gerekmezmiydi.?

Bir meteorolog açıklamasında şöyle demişti; "-Yağmur Allah'ın işi, sel insanın işi!"

İnsan yapısı sonuçta elbette hasarlar olacaktır. Bu durum yurt dışında nasıl olurdu, nasıl olmuştu bilmem ama açıklamaya hak vermemek içten değil.


Güncel Haberler

MollaCami.Com