Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


dolgu kek



MALZEMELER:

4 yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:

1 litre süt

5 yemek kaşığı şeker

5 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.

Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.

Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.

26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.

Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.

Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.

Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.

Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz

Afiyet olsunn .[

ımm nefis görünüyo ;) mutlaka denicem eline sağlık nurunyolcusu

çok güzel görünüyor denemek lazım geçen gece bir iftarda

irmik helvasının içinde dondurma yedim hemde helva sıcak dondurma malum

resmini çektim inş en kısa zamanda yüklerim..


ımm nefis görünüyo ;) mutlaka denicem eline sağlık nurunyolcusu


Tatlılar

MollaCami.Com