Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bozüyük Tren kazası



Eskişehir-İstanbul seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi'nin Bilecik'te iş makinesine çarpması sonucu meydana gelen kazada bazı vagonlar raydan çıktı. Kaza sonucunda 5 kişi öldü, 21 kişi ise yaralandı.

SON DURUM: Demiryolu yaklaşık 15 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

TCDD yol bakım ekipleri, kazaya karışan paletli iş makinesini iki vinç yardımıyla tıra yükledi. Eskişehir ve İstanbul'dan gelen ekipler, lokomotifi çekicilerle raya yerleştirdi. Lokomotif, bakım ve onarım için ray üzerinden Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'ye (TÜLOMSAŞ) götürüldü.

Kazada en çok hasar gören ve ölümlerin yaşandığı birinci vagon ise hala kaza yerinde. Söz konusu vagonun incelemenin ardından Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ekipleri tarafından parçalanarak hurdaya ayrılacağı bildirildi.

TCDD ekipleri kaza nedeniyle hasar gören traversleri yeniledi, raylara bakım yaptı. TCDD ekipleri olay yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Bozüyük-Mekece-Bilecik karayolu çalışmaları da devam ediyor.

Elektrik bağlantılarının tamamlanmasının ardından demir yolu ulaşıma açıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen kazaya karışan iş makinesinin operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği, Yılmaz'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Olay

Bozüyük ile Bilecik arasında meydana gelen kazada, Eskişehir'den hareket eden Cumhuriyet Ekspresi Bilecik'in Bozüyük ilçesini geçtikten tren yoluna giren bir iş makinesine çarptı.

Kazada Cumhuriyet Ekspresi'nin lokomotifi ile ilk vagon raydan çıkarak devrildi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Eskişehir-İstanbul seferini yapan 11023 No'lu Cumhuriyet Ekspresi, saat 17.30 civarında, Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkinde seyir halinde iken, kara yolu inşaatı yapan paletli bir iş makinesinin hemzemin geçidi olmayan bir bölgede demir yolu hattına izinsiz ve kontrol girmesi sonucu çarpışmıştır" denildi.

Kazada 5 ölü

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki tren kazasıyla ilgili olarak, 5 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan üzücü bir kaza yaşadıklarını söyledi.

Karaman, Bilecik Valisi Musa Çolak ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

Karaman, daha sonra yaptığı açıklamada, "hemzemin geçidi olmayan bir yerde iş makinesinin karşıdan karşıya illegal olarak geçmek istemesi üzerine 5 kişinin öldüğünü" söyledi.

Kaza sonrası tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaştığını ifade eden Karaman, "Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Tren hemen durması mümkün olmayan bir araç. Burası da virajlı bir bölge. Trenin önünü görmesi de mümkün değil. Böyle bir olay hepimizi üzdü. Bir daha böyle bir olayın olmamasını temenni ediyorum. Bölgede kara yolu ve demir yolu çalışmaları var. Burada çalışanlar çok dikkatli olmak zorunda. 5 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan üzücü bir kaza yaşadık" dedi.

Kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. Yaralı 21 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Hayatını kaybedenler

Metin Kürşat Yeşiltan (14), Turgay Yılmazbaş (21), Derviş Oğuz Tekin (24), Mehmet Öztürk (53) ile Aysel İzgi (65).

Kazada yaralanarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 21 kişinin isimleri ise şöyle:

İş makinesi operatörü Mehmet Sait Yılmaz, makinistler Mehmet Çolak ve Erol Altıntaş.

TCDD görevlileri Ali Saltan, Bahtiyar Kahveci ile yolcular Fatih Deniztekin, İsmet Ulusoy, Nasim Tokca, Lorin Topçu, Ersin Akşahin, Egemen Günsay, Ayşe Gülşah Kayahan, Önder Dinçer, Ersoy Demir, Aras Tunçali, Esra Yüzer, Yusuf Mermer, Mehpare Güler, Ceren Türkay Güler, Ceyda Güler ve Hacı Mehmet Avşaroğlu.

ESOGÜ Hastanesi'ne kaldırılan iş makinesi operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.




Lokomotif ile vagon arasına sıkıştılar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu kazada da görüyoruz ki yine, bir ihmal, bir dalgınlık, bir kusur sonucu bu üzücü kazayı yaşadık. Hele hele geçiş olmayan bir alana iş makinasının demir yolu güzergahından geçmeye çalışması bu kazanın ana nedeni olmuştur. Buna benzer tabii ki Türkiye'deki demir yolları ağlarımızda, hemzemin geçit veya geçit olmayan bölgelerden de zaman zaman maalesef geçişler oluyor. Bu da kazalara sebebiyet vermektedir. Kazaya neden olan iş makinası, doğrudan demir yolunun üzerine geçiyor, öte yandan da tren geliyor ve çarpışma yaşanıyor" dedi.

Vali Çolak: "Zamanında müdahale edildi"

Bilecik Valisi Musa Çolak, tren kazasına zamanında müdahale yapıldığını, herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Bozüyük Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret eden Vali Çolak, iş makinesi operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın ilk tedavisinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini belirterek, Yılmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları lokomotif ve ilk yolcu vagonunun bir bölümünün birbirine geçtiğini ve burada sıkışmış durumda yaralılar olduğunu bildirdi.

Kepçe operatörü 10 gün önce işe başlamış

Bu arada tren kazasına neden olan kepçe operatörünün tatile çıkan arkadaşının yerine 10 gün önce işe başladığı bildirildi. Bozüyük-Mekece-Bilecik kara yolu yapımında çalışan ve kepçe operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın mesai arkadaşı olan Kadir Dendiz, yaklaşık bir ay önce Libya'dan gelen Yılmaz'ın 10 gün önce kepçe operatörü olarak çalışmaya başladığını kaydetti.

Yılmaz'ın çok tecrübeli bir operatör olduğunu ifade eden Dendiz, "Kepçenin sahibi 1 ay önce Libya'dan gelen Mehmet Sait Yılmaz'a tatile çıkacağını, yerine 10 gün çalışmasını istedi. Yılmaz, sevdiği arkadaşını kıramadı, teklifini kabul etti. Yılmaz, yaklaşık 10 gün çalıştı. Bir iki gündür kepçe sahibini arayarak (ben işi bırakacağım, hemen gel) diyordu. Arkadaşı tatili biraz uzattı sanırım, gelmedi" dedi.

Deniz, Yılmaz'ın yurt dışı deneyimi bulunan çok tecrübeli bir operatör olduğunu belirterek, "Yılmaz'ın raylardan karşıya geçeceğini zannetmiyoruz. Kaza, muhtemelen üst geçit yapımında çalıştığı sırada rayların üstüne devrilmesi sonucu olmuştur. Yukarıdan devrilmiş olabilir. 1,5 ve 4 yaşlarında iki çocuğu var" diye konuştu.

Kazada ağır yaralanan Yılmaz, ilk müdahalenin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Yılmaz'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

CNNTürk

Kazayı bizzat yaşayanlardanım..

Bir an gerçekten o an öleceğinizi bekliyorsunuz..

Rabbim' e şükürler olsun ki öyle bir konumda o trenin tamamını devirmedi.Alan eğimli idi.. Bütün vagonların devrilmesine müsait idi.Sebep öyle yada böyle bunun yaşanacağı varmış.
Zor bir gündü.Olaydan birkaç saat sonra bizleri otobüslerle almaya geldiler.İftar vakti mola verdik.
Mescide geldiğimizde çok farklı bir hava bürüdü bizleri..
Ardımızda bıraktığımız vagonda sıkışan insanlar ve sizin duadan başka elinizden bir şey gelmemesi..
O dehşet anı yaşayıp bir çiziğinizin bile olmaması...
Belki de trene binmeden önce kıldığınızın son namaz olması..
Şükürler olsun ki Rabbim yeniden namaz kılması, secde etmeyi nasip etti.

Rabbim vefat edenlerin ailelerine sabrı cemil ihsan etsin..

İnşaallah gerçekten 5 ölüdür. :-X :'(

Allah cc korumuş geçmiş olsun zambak kardeşim Rabbim kazada yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin


Allah cc korumuş geçmiş olsun zambak kardeşim Rabbim kazada yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin

Amin.
Sağolun kardeşlerim Allah razi olsun.
Mevla'm Ümmet-i Muhammedi korusun inş.

geçmiş olsun.

Allah razi olsun sağolun.Mevla'M bir daha yaşatmasın inş.


geçmiş olsun.


Allah razi olsun sağolun.Mevla'M bir daha yaşatmasın inş.


Geçmiş olsun.

Allah razi olsun kardeşim.Rabbim yaralılara da acil şifalar ihsan etsin.

geçmiş olsun zambak kardeşim..bir an ölümle burun buruna gelmek çok zor bir durum olsa gerek..
Rabbim kazada yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin..

Amin kardeşim evet gerçekten öyle ama Rabbim o an öyle bir soğukkanlılık öyle bir teslimiyet veriyor ki,Mevla'm hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin.


geçmiş olsun.


Allah cc korumuş geçmiş olsun zambak kardeşim Rabbim kazada yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin

allah korumuş geçmiş olsun kardeşim zambak.allah kazada yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin


Güncel Haberler

MollaCami.Com