Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


57 ülkenin aracı Türk aküsüyle çalışıyor

57 ülkenin aracı Türk aküsüyle çalışıyor

Türkiye'de yüzde 18'lik pazar payı ile sektörün lideri olduklarını belirten Perihan İnci, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük akü ihracatçısı olduklarını açıkladı

İnci Akü, Eas Akü, Hayes-Lemmerz Jantaş gibi Türkiye'nin köklü ve yenilikçi markalarının satış ve pazarlama şirketi İncitaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, ihracat konusunda çok iddialı olduklarını belirterek, 57 ülkenin aracının Türk aküsüyle çalıştığını söyledi.

İnci, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin, akü sanayiinde faaliyet gösteren önemli bir firma olduklarını belirterek, cirolarını ve kapasitelerini her geçen yıl artırdıklarını söyledi.

Türkiye'de yüzde 18'lik pazar payı ile sektörün lideri olduklarını belirten İnci, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük akü ihracatçısı olduklarını bildirdi.

İnci, yıllık akü üretimlerinin 4 milyon olduğunu ve bu rakamı 2012'de 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, ''Üretimimizin yüzde 65'ini 57 ülkeye ihraç ediyoruz. İhracat konusunda çok iddialıyız, hedefimiz yıl sonunda ülke sayısını 60'a çıkarmak'' dedi.

DEĞİŞEN PAZAR KOŞULLARI

Kriz dönemlerinde pazar koşullarının ekonomik dalgalanmalar sırasında her zaman değiştiğini vurgulayan İnci, şöyle devam etti:

''Değişen pazar koşullarına adapte olmak durumundayız. Bu nedenle firma olarak krizle birlikte ihracat pazarlarını değiştiriyoruz. Yani bazı ülkelerin alım kapasitesi veya ekonomik etkilenmeleri nedeniyle başka ülkelere daha fazla ağırlık veriyoruz.

Bizim ilk açılımlarımız genellikle Avrupa'dayken şimdi Kuzey Afrika gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Türk Cumhuriyetleri hatta okyanusun öteki yanına doğru yol alıyoruz. Yani giderek böyle kıyıda köşede kalmış ülkelere kadar yelpazemizi genişletiyoruz.

İhracat yapacağımız ülkeyi bulma konusunda sıkıntımız yok. Pazardan birileri çıkarken önemli olan, onun yerini alan başka müşteriler bulmak. Sonuçta kriz de olsa tekerlekler dönüyor, herkes aracına biraz daha çok biniyor. Bizim akümüzde satılıyor.''

[right]14.06.2009
AA
[/right]

[right]Not: Haberin tamamını alıntılamak görüntü kirliliği oluşturacağı için + bu konuda kendi görüşünüzü bildiren yazı olmadığı için bu yorumuzu siliyorum...
Kardelen
[/right]

Ülkemiz adına böyle güzel gelişimlerin olması bilhassa ekonomimiz açısından çok önemli.Zira büyüyen ve gelişen her sektör yeni bir istihdam kapısı demek.

Haber için teşekkürler Kardelen kardeşim...

İlginize teşekkür ederim Ahuzar kardeşim.

O kadar çok olumsuz haber var ki an geliyor çıldıracak gibi oluyorum\uz. Az da olsa iyi şeylerdende haberdar olalımda moral bulalım değil mi? ::)

Evet çok haklısınız kardeşim, konunun başlığını görünce derinden bir oh çektim doğrusu... :)

Ülkemizde yaşanan güzellikleri ve olumlu havadisleri almak gerçekten bizler için de moral oluyor. Sağolasın kardeşim... ;)

Sizler sağolun efendim :) ;)


Güncel Haberler

MollaCami.Com