Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Buda 2.pastam...Bakalım Beğenecek misiniz?
Malzemeler:
Hamuru için:
1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr. Pasta için kullanılan çikolata
2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış)
1/2 su bardağı tozşeker
125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin
2+ 1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı sour cream (veya kati yoğurt)
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1/2 cay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kreması için:
1 p kream şanti
1 Caramel sosu
Üst Glazur için:
krem şanti
Yapılışı:
Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Bir kasede yumurta aklarını kopuk gibi ve kati olana kadar çırpın.
Başka geniş bir kasede yumurta sarıları, seker ve oda ısısındaki tereyağını yüksek hızda mikserle iyice kabarana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.
Mikserin hızını azaltıp erimiş çikolatayı, sour cream veya yoğurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve gülsuyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
yaklaşık 2 dakika karışana kadar çırptıktan sonra spatula veya büyük bir kaşık yardımı ile kopuk haline getirdiğiniz yumurta akını havasını indirmeden karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızı* yağlayıp unladıktan sonra hamuru döküp 350F/175C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika parmağınızla keke dokunduğunuzda sünger gibi geri gelecek hale gelene kadar pişirin.
Fırından alıp hafifçe ılındıktan sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip kalıbın kelepçeli yan tarafını çıkarın. Alt kısmini kekten ayırmayın.
Kremayı hazırlayın: Krem santiyi çırpın
Pastanın Bir araya getirilmesi:
Kekinizi tırtıllı bıçakla ortasindan enlemesine kesip 2 parça elde edin. Daha sonradan pastayı servis tabağına aktarabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını çıkarmadan başka bir tepsi üstünde duran tel ızgaranın üstüne pastanın alt parçasını yerleştirin.(tepsi üstüne yerleştirilmiş ızgara sayesinde kekten akan fazla Glazur tepsiye geçecek ve yeniden kullanabileceksiniz)
(İsterseniz bu aşamada keklerinizi fırça yardımıyla sütle biraz ıslatabilirsiniz. )
Ustlerine çok kalin olmamasi için ortadan ikiye enlemesine kesilmis cilekleri fazla doldurmadan aralikli dizin
Kalan kekide düzgünce krema ve çileklerin üzerine yerleştirdikten sonra ilik halde duran glazürünüzü tencereden kekin ortasına döküp genişçe bir bıçak yardımı ile (veya asil olarak pastacıların kullandığı düzeltme spatulası ile) krem santiyi kekin her tarafına yayın. Aşağı akan kısımlarıda yine bıçakla kenarlara sürerek pastayı tamamen sosla kaplayın. Üzerine Caramel sosu dökün.
Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
*Eğer kelepçeli kek kalıbınız yoksa normal yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra keki pişirin. Ilındıktan sonra yine uç parçaya kesin. Kalınca bir kartondan kekinizle ayni büyüklükte bir yuvarlak kesip kartonu alüminyum folyo ile kaplayın. Kekin ilk taban parçasını bu kalıba yerleştirdikten sonra tel ızgaraya koyup diğer işlemlere devam edin.
[img width=500 height=375]http://img5.imageshack.us/img5/9271/dsc00083vof.jpg[/img]
[img width=500 height=375]http://img5.imageshack.us/img5/779/dsc00079cqb.jpg[/img]
[img width=500 height=375]http://img5.imageshack.us/img5/1231/dsc00088fdw.jpg[/img]
cok guzel yapmissin iyice hamaratlastin bakiyorum :) bir dilim alabilirmiyim?
Bu da çok güzel olmuş Sena; târifide çok güzel anlatmışsın.
Ellerine sağlık...
Çok güzel görünüyor Sena
3.pastanı düşünemiyorum doğrusu :)
sen bu işte ustasın ..
eline sağlık yiyenlere afiyet şifa olsun inşallah..
teşekkür ederim hepinize...beğenmenize gerçekten çok sevindim... :) :) :D ;)
Maşallah çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık
beğenmenize çok sevindim... :) gözlerinize sağlık ;) ;)
sen bu işte ustasın ..
eline sağlık yiyenlere afiyet şifa olsun inşallah..
beğenmenize çok sevindim... :) gözlerinize sağlık ;) ;)
ellerine saglık kardeşim güzel görünüyor
sen sen bir PASTANE AÇSANA arada ziyaretine gelir tadarız bu tatlardan
;D olur neden olmasın?
beğenmenize çok sevindim...
harika görünüyor sena ellerine sağlık :) pek marifetliymişsin doğrusu :)
:D :D :D :D :D :D ;) ;) ;)
harika görünüyor sena ellerine sağlık :) pek marifetliymişsin doğrusu :)
siz yaparsınızda güzel olmaz mı yerim ben onları yerim
begenmenize sevindim :) net yokken birdaha yaptim onuda eklerim bugünlerde insAllah