Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İNSAN ne demek:

İNSAN ne demek:
[b]Cenab'ı Allah'ın varlığını ve bir olduğunu kabul etmektir.
İnsan olarak hadini bilmektir...

Muzaffer önler[/b]



INSAN kelimesindeki herbir harf, tek başına bir mânâ ifade etmediği halde, bir intizam ile bir araya geldiklerinde bir kelime meydana geliyor.
Bir harfin dahi kâtipsiz olamayacağı apaçık olduğundan, elbetteki bu beş harfi bu tarz ile bir araya getiren birisi olacaktır.
Zira, bu harfler birbirini tanımadıkları, bilmedikleri ve bir araya gelmeyi düşünemeyecekleri gibi, her bir harf de İNSAN kelimesinden ve onun ifade ettiği mânâdan bihâberdir.
İşte bütün bu özellikler, bu kelimenin mutlaka hem harfleri, hem de kelimeyi bilen biri tarafından yazıldığını göstermektedir.

İNSAN kelimesi yerine şimdi de bir insanın şahsını düşünelim.
İNSAN kelimesi beş harften teşekkül ettiği gibi, bir insan da kâinattaki bütün unsurlardan yazılmıştır.
Bu unsurlardan herbiri, kelimedeki harfler kadar şuursuz ve cahil olduklarına ve hiçbirisi insaniyet mânâsından haberdar olmadıklarına göre, elbette ki bu madde harflerinden bu hayat sahibi kelimeyi yazan bir Hakîm-i Zülkemâl vardır.

İşte, herbir harfinde binlerce kitap bulunan bu hayat sahibi İNSAN kelimesinin de elbetteki âlim ve hakîm bir kâtibi ve nakkaşı olacaktır.
(Mehmed Kırkıncı)

o zaman insan sadece müslümandır çok şükür hem müslümanız hem de insanız kafirler nedir acaba zaten insan değiller hayvanda olamazlar demek ki onlar hiç bir şeyler yani

paylaşımın için çok teşşekürler kardeşim :)


İNSAN ne demek:
[b]Cenab'ı Allah'ın varlığını ve bir olduğunu kabul etmektir.
İnsan olarak hadini bilmektir...

Muzaffer önler[/b]


İnsan küçük bir alemdir alem büyük bir insandır
ibn arabi'nin "‘...küçük insan, büyük alemin (makro-kozmos) bir minyatürüdür... insan varlığı, alemden daha da küçük olsa da, o büyük alemin bütün hakikatlerini kendisinde toplamaktadır. bu sebepledir ki, bilge insanlar, bu aleme büyük insan (insan-ı kebir) adını veriyorlar...’’ sözü ile parallellik gösteren bir cümle. tam sözcüğü sözcüğüne olmasa da sanırım risale i nur'da geçiyordu.


Dini...

MollaCami.Com