Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Vişneli Yoğurt Tatlısı



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt (250 gr.)
1,5 su bardağı pudra şekeri (250 gr.)
2 su bardağı un (300 gr.)
1,5 çorba kaşığı tereyağı (25 gr.)
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
300 gr. donmuş vişne

Surup için:
2 bardak toz şeker (500 gr.)
3,5 su bardağı su (875 ml.)
3 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı
Yogurdu bir kapta krema haline gelinceye kadar el mikseri ile çirpin; pudra sekeri, yumurta, tereyagi ve un ilave edip iyice karistirin.

Karisima karbonati ekleyin ve eriyinceye kadar el mikseri ile karistirin. Visneleri döktükten sonra karistirmaya kasikla devam edin. Visneli kek hamurunu, yaglanmis bir firin kabina (kare veya dikdörtgen) 2 parmak kalinliginda dökün.

Keki 175 °C isitilmis firinda, üstü pembelesinceye kadar (45-50 dk.) pisirin. Kek hamurunun firindan çikmasina yakin, bir tencereye surup malzemelerini koyup, sekeri orta ateste eritin. Surubu, 10 dk. kadar kaynatin ve kivaminin sulu olmasina dikkat edin. Pisen kek hamuruna kaynar haldeki surubu yavas yavas yedirin. Tatlinizi dört köse veya baklava seklinde dilimleyip soguk olarak servis yapin. Afiyet olsun..

;)


Tatlılar

MollaCami.Com