Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Google Kapanıyor mu?

Google kapanıyor mu?





Atatürk'e ağır hakaret gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu
Ülkemizde erişimi yasaklanan video paylaşım sitesi YouTube'un ardından, Atatürk’ün kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine ağır hakaretler içerdiği öne sürülen bir site sebebiyle arama motoru Google da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Atatürk’e ağır hakaret

Atatürkçü Düşünce Derneği, Google’da “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılan sitede, Atatürk’e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Arama motoru yöneticilerinin cezalandırılması ve Google’ın Türkiye’de erişime kapatılması istenen dilekçede, “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılabilen ana başlıklarda, Türkiye’nin kurucusu Atatürk’e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği kaydedildi.

Söz konusu yayınların kimler tarafından siteye konulduğunun tespit edilemediği belirtilen dilekçede, “Ancak sayfanın sonuna sitenin Google tarafından desteklendiği yazılmıştır.

Atatürk’ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz” denildi.

Paylaşım sitesi “YouTube”a erişim de, Atatürk’e hakaret içeren görüntüler bulunduğu gerekçesiyle süresiz olarak yasaklanmıştı. Ankara Basın Savcılığı, Atatürk’e hakaret içeren görüntülerin sadece Türkiye veri tabanında kaldırıldığı gerekçesiyle erişime izin vermemişti.



HaberTurk.com

Teknolojinin teknolojisine dogru ilerledigimiz su devirde sayin AYDIN'larimiz buna mani olmayami çalisiyorlar !? ve bu AYDIN'lar ulke yonetme hayalindeler !

Suçluyu oldurmekle suç yok edilmis sayilmaz.

Ki zaten çok fazla kullanilan bu sirket oyle hemen tamam kapaniyoruz mu diyecekti !?
Yanlis hamleydi bence.

Ama guldurduler bizi :D

:)

Google'den Türkiye'ye jest!

Türkiye'de Youtube'den sonra Google'nin de kapatılacağı haberleri Google yetkililerini harekete geçirdi ve yetkililer Türkiye'ye yaptıkları jestlere bir yenisini ekledi. İşte o jest!

Mimar Sinan'in doğum günü olması sebebiyle Google arama motorunun Türkiye sayfasında aşağıdaki resim ile yayınlanmaya başlandı. Bu haber bizler için güzel bir haber olsa da bizleri düşündürmekte.

Aklıma gelen ilk düşünce şu Google’nin kapanacağı yolunda çıkan haberler üzerine Türkiye ve Türk büyüklerine değer verdiğini gösterir bazı açılımlar yapmak istiyor olabilr.

İkinci sebep te şu olabilir, google artık tüm yerel arama motorlarına ayrı ayrı önem göstererek daha samimi olmaya çalışıyor olmalı. Tabii bunları zaman gösterecek.

Ünlü arama motoru Google'nin daha önce de Türkiye için Sabiha Gökçen, Kırkpınar Güreşleri, Öğretmenler Günü, Mevlana'nın 801. Doğum Yıl Dönümü, Cumhuriyetin 84. Yılı gibi jestleri olmuştu.

Adamlar biliyor isi ;)

Allah'ım nerde bir vukuat,nerde Atatürk kelimesi geçiyor orada ADD' ciler devrede..

Şimdi de Google de mi sıra?...İşi bildikleri kesin...Şu an kullandıkları amblem de tam yerinde ve zamanında üstelik gayet güzel olmuş...

Haber için teşekkürler Firdevs kardeşim...


Adamlar biliyor isi ;)


Nabza göre şerbet hesabı. :)


Allah'ım nerde bir vukuat,nerde Atatürk kelimesi geçiyor orada ADD' ciler devrede..

Şimdi de Google de mi sıra?...İşi bildikleri kesin...Şu an kullandıkları amblem de tam yerinde ve zamanında üstelik gayet güzel olmuş...

Haber için teşekkürler Firdevs kardeşim...


İlgine ben teşekkür ederim Ahuzar. Ama ben kapanacağını düşünmüyorum; bu ADD'nin karın ağrısı. :)

;) :D

Madem Mimar Sinan'ı andık şu temennisini de paylaşalım o zaman:

"Dünya durdukça,eserlerimi gören aklı selim sahiplerinin,çabamın ciddyetini göz önünde bulundurarak bana insaf ile bakacaklarını ve beni hayırlı dualarla anacaklarını umarım,inşaallah."

Bizler de zat-ı manevilerini hayır ve minnetle yad ediyoruz...

kafa varmı bu mahkemeye verenlerde ya ...

Allahım akıl fikir ve hidayet versin ...


Güncel Haberler

MollaCami.Com