Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


suudi arabistandan haberler 2

Suudi Arabistanlı Şii lider Bakır Nemr, rejime muhalefetini ilan etti, Şiileri hazır olmaya çağırdı.


--------------------------------------------------------------------------------

Suudi Arabistanlı Şii liderlerinden Şeyh Nemr Bakır El Nemr, rejimin kendisine koyduğu yasağı delerek imamlık yaptı ve Suudi Arabistan`daki Şiileri kendi toplumlarını korumak için hazır olmaya çağırdı.


Suudi Arabistan`da önde gelen Şii din adamlarından Şeyh Nemr Bakır El Nemr, geçtiğimiz Ağustos ayında tutuklandıktan sonra hakkında konulan yasağı delerek imamlık yaptı.


Suudi Arabistan`ın doğusundaki El Kutayf kentinde vaaz veren Şii lider Nemr, Suudi Arabistan`dan ayrılma tehdidinde bulundu ve `Bizim onurumuz Suudi Arabistan`ın toprak bütünlüğünden daha değerlidir` diye konuştu.


Şeyh El Nemr konuşmasında, `Bize planlı bir mezhebi ayrımcılık uygulanıyor. Bu Suudi yönetiminin yaklaşık bir yüzyıl önce El İhsa ve El Kuteyf bölgelerini işgal ettiğinden beri süregelmiştir` iddiasında bulundu.


Şubat ayında Medine-i Münevvere`de çıkan olaylara da değinen Şeyh El Nemr, bu olayın insanları derinden etkilediğini savundu. Şeyh Nemr, `Anadan doğma gözümle gördüm. Cep telefonlarına kaydedilen görüntüler dehşet vericiydi. Asayiş polisi kadınları dövüyordu. Hangi onurdan, hangi adaletten bahsediyoruz? Onlar bizim namusumuz!`


Hapse gitmek, işkence görmek hatta öldürülmekten korkmadığını söyleyen Şeyh El Nemr, Şii vatandaşların onuruna kimsenin dokunamayacağını belirtti.


Suudi Arabistan`daki Şiilere çağrı yapan Şeyh El Nemr, `Adaleti mücadele etmeden elde edemeyeceksiniz. Bir halk elde etmek istiyorsanız bedelini ödemeli, mücadele, güç, cesaret ve cüretinizle onu kazanmalısınız` dedi.


`Bize karşı yapılanların sorumlusu dini teşkilatlar değil siyasi teşkilatlardır` diyen Şeyh El Nemr, `dini teşkilatların sadece politikacıların direktiflerini yerine getirdiğini` savundu.


`Yönetim bizimle Vehhabi Şeyhleri arasında çatışma çıkartmak istiyor` diyen Şeyh El Nemr, liberal görüşü savunan basını da Medine olaylarını örtbas etmekle suçladı.


`Beni tutukladıkları zaman önde gelen Şiilerin benim için arabulucu olmasını istemiyorum` şeklinde sözlerine devam eden Şeyh El Nemr, `beni koruyacaklarına değerlerimizi korusunlar` çağrısında bulundu.


Güncel Haberler

MollaCami.Com