Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çikolatalı portakal şekeri

Devir iktisat devri. Yediğiniz portakalların kabuğunu dahi ziyan etmemek için güzel bir öneri. Üstelik çocuklarınız için de son derece sağlıklı ve lezzetli bir tad..


MALZEMELER:


2 Adet kalın kabuklu portakal (Sadece kabuğu)

1 Su bardağı toz şeker

1.5 Su bardağı su

50 Gr. Bitter kuvertür çikolata

HAZIRLANIŞI:

Kalın portakal kabuklarını (Greyfurt ve limonda kullanabilirsiniz) küçük kurabiye kalıpları ile şekilli olarak çıkarın, eğer buna vaktiniz yoksa ince şeritler halinde de kesebilirsiniz.

Hazırlanan kabukları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave ederek bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Tekrar su ekleyip aynı işlemi yineleyin.

Daha sonra su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçerisine portakal kabuklarını ilave edip, suyunu hafif çekinceye kadar çok kısık ateşte pişirin.

Ardından suyunu süzüp bir tabağa alın. 1 Gece buzdolabında dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya, şekerlemeleri yarısına kadar batırıp servis tabağına alın.


portakal kabuklarini kaynatip suzssek de yine bir acilik kaliyor malesef :-\

tarifin icin yine de tesekkurler

paylasim icin tesekkurler
bende iki uc sene once denemistim ama hic hos olmamisti


paylasim icin tesekkurler
denemek gerek

Cikolata ile cok guzel gozukuyor :P
ellerine saglik...

hazır alsak :)

çoookkk severim ,

özelliklede portakal ve üzümlüsünü....


hazır alsak :)

çoookkk severim ,

özelliklede portakal ve üzümlüsünü....


Hazır alsak demişiniz ama
cepni kardeş gidip geldiniz hoşgeldiniz de ... :)
İlle istemekmi lazım hani çukulata asudeliye... :P

Ilginiz ve yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim... :)

Tarif için teşekkürler....

Rica ederim... :)


Tatlılar

MollaCami.Com