Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adana'da oylar yeniden sayılacak!!

AK Parti'nin itirazı üzerine Adana'da 126 bin oyun tekrar sayılmasına karar verildi.

Sağlam, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinde bir kişinin bile burnu kanamadığı için mutlu olduğunu, ancak seçimden sonra oyların çöplükten ve farklı mekanlardan çıkmasından üzüntü duyduğunu ifade etti. Seçimlerin güvenliği konusunda halkta ciddi kuşku oluştuğunu ileri süren Sağlam, yüzlerce kişinin telefonla kendilerini arayarak, bu sıkıntıyı dile getirdiğini, halkın kendilerini arayarak, çöplükte oy ve tutanakların bulunduğunu ihbar ettiğini iddia etti. Sağlam, seçim günü saat 13.00'de bir adayın çıkıp seçim sonucuyla ilgili açıklama yapmasının, seçim sonuçlarıyla ilgili tahminlerde bulunmasının suç olduğunu, bir hukukçu olarak bu konuda Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdığını söyledi.

MHP'ye mensup bir milletvekilinin merkez ilçe Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin, oylarının sayıldığı Abdudrrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda sonuçların girildiği, bilgisayarın başına geçerek, programı cep telefonuyla fotoğrafını çektiğini savunan Sağlam, arkasından da gece yarısı saat 03.00'de sistemin çökmesinin çok manidar olduğunu ileri sürdü. Sağlam, Adana'da 33 bin 104 oyun geçersiz olduğunu, Adana'nın 4. büyük il olmasına rağmen bu kadar oyun geçersiz sayılmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Geçersiz sayılan oyların çoğu AK Parti'ye verilen oylar. Bu da bizim seçimleri kazanmamızı ve oylarımızın aşağıya çekilmesini çok etkiliyor. Adana'da seçimlere gölge düşmüştür. Oylar hem çöplükten çıkmış, hem de tutanaklar oradan buradan çıkmıştır. Bir takım yanlışlık, eksiklik yapıldı. Hile yapıldı diyenler tarafından hile yapıldı."

Sağlam, hile yapıldığı gerekçesiyle ve geçersiz sayılan oyların çokluğu nedeniyle Adana genelinde büyükşehir belediye başkanlığı oylarını sayımı için ilçe seçim kurullarını itirazda bulunduklarını vurgulayarak, "Seyhan 4. bölge itirazımızı kabul etti. Diğer ilçe seçim kurulundan sonuç bekliyoruz. Bütün partiler sonuçlara itiraz ediyormuş. Gelin oy birliğini ile oyların yeniden sayılmasını sağlayalım" diye konuştu.

AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığını kazandığını savunan Sağlam, seçime hile karıştığını, bu nedenle ilçe seçim kuruluna, il seçim kuruluna ve YSK'ya itiraz ettiklerini kaydetti.


Güncel Haberler

MollaCami.Com