Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


imami rabbani'nin sakisi(hizmetcisi)

Imami Rabbani hz nin bir hizmetcisi yillar boyu hizmetinde bulundugu o yüce kapidan ayrilmayi kafasina koymus.
Sebebi ise nefis ve seytanin vesveselerine uyarak , yillardir calistigi Imami rabbaninin kapisinda yillardir calisipta dünyalik bir seye sahip olamamak.
Bir gün imamdan izin alir memleketine dönmek icin ve o mübarek zat onun ne yapmak istedigini bilir izin verir.
Günlerce yol yürür ve bir gün bir magarada iki kisinin konakladigini görür.Onlar kendini mevlaya vermis genclerdir ashabi kehf gibi.
Onlara yaklasir ve izin ister orada konaklayip istirahat etmek icin.Kendisine izin verirler.Gece yatip sabah olunca biri cikar gider bir müddet sonra bir tepsi yiyecekle döner.O yemekler de o kadar lezzetlidir ki cok hosuna gider.
Ikinci gün yine biri sabahtan gider ve yine leziz yemeklerle döner.Ücüncü gün sira bu hizmetciye gelmistir.Nerden bulacagini nerden alindigini bilmez. Arkadaslarina bana tarif edin nerden bulup getirirsiniz bu yemekleri ben de getireyim der.Onlarda derlerki Fülan yerde bir magara var biz her gün oraya gider orada Allaha yalvaririz ve duamizda Imami Raabbani hz nin ve onun hizmetcilerinin hürmetine Allahtan bizi merzuk etmesini bize rizik vermesini isteriz ve her gün magaranin bir kösesine bizim rizkimizin kondugunu görürüz. O kapidakiler hurmetine niceleri riziklaniyor oldugunu anlar ve geri döner hocasinin kapisina afv diler ve ayni hizmet kendisine tekrar verilir.Imami Rabbani bizi anliyana kadar cok sey gördün degilmi buyurur.--Allahim bize idrak ederek o kapiya hizmet nasib buyur--amin

Mürşidi Kamile hadim olmak hizmetinde bulunmak.Dünyadaki en büyük nimettir.Bütün merhalelerde olanlar sapabilir düşebilir.Ancak Hizmet ehli olanlar asla düşmezler.Mevlamız o dostalarına dost ve dahada güzeli hadim olanlardan eylesin.Resulünün s.a. hürmetine.Amin.

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

paylasimin icin cok tesekkürler

Allahim bize idrak ederek o kapiya hizmet nasib buyur

amin

Paylasim icin tesekkurler

Rabbim...hoşnut olduklarının kapısından ayırmasın..
emeğinize sağlık kardeşim..


Tasavvûf

MollaCami.Com