Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir hata sonucu Allah'a inandığını fark etti...

Dr. Tayfun Hancılar, kızının doğumuna kadar kendisini 'ateist' sanıyordu. Ama bir laborantın kızının tahlilinde yaptığı bir virgül hatasıyla hayata bakışı değişti.
Doktor Tayfun Hancılar, Okmeydanı SSK Hastanesi Onkoloji Servisi'nde her gün 40 hasta bakıyor. Kanser hastalarını tedavi etmeye çalışan Hancılar'ı diğer doktorlardan ayıran özelliği ise müziğe gönül vermiş olması. Onkoloji gibi yoğun bir dalda çalışırken profesyonel anlamda müzikle uğraşması onu oldukça yormuş. Ailesinden ve diğer meslektaşlarından destek gören Hancılar, müzik yapmanın doktorluktan daha stresli olduğunu söylüyor. "Doktorluk yaparken müziğin stresini atıyorum." diyen Hancılar, her iki mesleğinden de vazgeçemeyeceğini vurguluyor.

Doktor Tayfun Hancılar'ın kızının doğumu sonrasında yaşadıkları onun hayatını etkilemiş. Kızının doğumuna kadar ateist olduğunu söyleyen Hancılar, bebeğin doğum sonrası yapılan tetkiklerinde laborantın tahlil değerlerini yanlış işlemesiyle hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlatıyor: "Kızımın doğumunun ardından yapılan rutin kontrollerde laborant 0,6 olan bir değeri 6 olarak yazmış. Doğruyu öğreninceye kadar geçen o 15 dakika boyunca Allah'a yalvararak dua ettim. O gün aslında ateist olmadığımı fark ettim. Allah'a inanmaya başladım."

Yıllarca kendisinden başka kimseyi önemsemediğini anlatan Hancılar, kızının kendisinden başkalarını da düşünmesini sağladığını söylüyor. İnancın insan hayatındaki önemini anladığını ise "Kızım Eylül 6 yaşında. Onun inançlı olmasını istiyorum. Hangi dine inandığı önemli değil, fakat mutlaka tutunacak bir dalı olsun." diyor.

Hastalarının tedavi süreçlerinde de inancın öneminin büyük olduğuna değinen Hancılar, "Ben hiç ateist bir hastayla karşılaşmadım. İnsanlar bir sağlık sorunu ile karşılaştıklarında aslında ateist olmadıklarının farkına varıyorlar. Çünkü mutlaka sığınma, dua etme ihtiyacı hissediyorlar. İnançları kesinlikle tedavi süreçlerinde olumlu mesafeler kat ettiriyor." şeklinde konuşuyor.
(Zaman)

emeğine sağlık kardesim bilgilenmiş olduk

rica ederim lilaelif..gelmene sevindim kardeşim :)


Güncel Haberler

MollaCami.Com