Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Almanya'da kanlı okul saldırısı: 17 ölü

Almanya'da kanlı okul saldırısı: 17 ölü

Almanya'da bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yas ilan edildi.

Okulda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
1000 kadar Alman polisi bölgeyi çembere aldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde düzenlenen saldırıda, 17 yaşındaki genç, 16 kişiyi öldürdü, polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildi.

Ölen öğrencilerden daha önce Türk olduğu açıklanan birinin Arnavut olduğu bildirildi. Almanya'nın güneybatısındaki Winnenden kentinde bir liseye giren saldırgan, çevreye rastgele ateş etti ve 9'u öğrenci, üçü öğretmen 12 kişiyi katletti.

Saldırgan kaçarken de yakındaki klinikte bir hemşireyi öldürdü. Daha sonra, bir otomobili ele geçirerek polis barikatını aşan saldırgan sürücüyü serbest bırakarak kaçmayı sürdürdü.

Yaklaşık 40 kilometre uzaklaşan saldırgan bir alışveriş merkezinde polis tarafından kıstırıldı. Çıkan çatışmada yoldan geçen 2 kişi hayatını kaybetti, iki polis ağır yaralandı. Çatışmada saldırgan da öldürüldü.

SALDIRGANIN EVİNDE 18 SİLAH

Bu arada Alman Haber Ajansı (DPA), Stuttgart yakınlarındaki Winnenden kentinde Albertville okulunda bu sabah ateş açan, siyah giyimli saldırganın, 17 yaşında olduğunu duyurdu. Saldırganın evinde yapılan aramada rutsatlı 18 silah ele geçirildi. Winnenden kentindeki lisede düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin tamamının öğrenci olduğunu bildirdi. Zanlının kullandığı silahların ebeveynlerine ait ruhsatlı silahlar olduğu belirtiliyor.

İKİ TÜRK ÖĞRENCİ YARALANDI

Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıda iki Türk öğrencinin yaralandığı bildirildi.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM"

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, eşiyle birlikte bu saldırıdan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını kaydetti.

MERKEL: ALMANYA İÇİN YAS GÜNÜ

Saldırıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başkanı Angela Merkel, "Bütün duygu ve düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında. Yetkililerle görüşme yaptık, Bütün talep edilen yardınmları göndermeye çalışıyoruz. Bugün Almanya için yas günü" diye konuştu.

Merkel, yaşanan silahlı saldırı olayından dolayı "büyük üzüntü" duyduğunu bildirdi. Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, Merkel'in ve tüm kabine üyelerinin, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi.

Ulrich, Alman hükümetinin yerel güvenlik güçlerine her türlü yardımıyapmaya hazır olduğunu ve yardım teklifinde bulunduğunu kaydetti.

12.03.2009
Güncel.net

Saldırıyı internete duyurmuş

Almanya'da bir okulu kana bulayan Tim Kretschmer'in eylemden arkadaşlarını haberdar ettiğini söyledi.
Alman polisi dün bir okula baskın düzenleyerek 16 kişiyi öldüren Tim Kretschmer'le ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Tim'in saldırıyı düzenleyeceğini internette bir arkadaşına anlattığı tespit edildi.

Alman polisi, 17 yaşındaki Tim Kretschmer'in, babasının üye olduğu atış poligonuna giderek burada atış talimi yaptığının tespit edildiğini bildirdi. Buna göre Tim özellikle ateşli silahlarla birçok kez atış yaptı.

"KİMSE BENİ CİDDİYE ALMIYOR"

Polis Kretschmer'in salıyı çarşambaya bağlayan gece bir gençle internet üzerinden görüşmeler yaptığı ve bu gencin Tim'e birtakım bilgiler verdiğinin belirlendiğini duyurdu.

Tim'in bir arkadaşıyla internet ortamında yaptığı konuşmada da, "Hep aynı şeyi yaşıyorum. Kimse beni ciddiye almıyor. Silahım var şu anda. Yarın sabah okuluma gideceğim ve ordakilere bunun hesabını soracağım. Yarın sabah benden haber alacaksınız.

ÜSTÜNDE 100 MERMİ DAHA VARDI

Kretschmer, babasının silahıyla gerçekleştirdiği saldırıda 112 el ateş etti, öldüğünde üstünde yaklaşık 100 mermi daha vardı. Saldırganın ailesinin evinde babasına ait 15 silah ve binlerce mermi bulundu.

12.03.2009
Güncel.net


Güncel Haberler

MollaCami.Com