Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türban zirvesinde ikinci görüşme bugün

Türban zirvesinde ikinci görüşme bugün
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban konusunda ''Partimizle MHP arasında şu anda genel bir mutabakat var.


Teknik çalışmaları yapacaklar'' dedi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, AKP'li yönecilerle bugün yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Erdoğan, Ankara'dan gelişinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Anayasadaki kılık kıyafet düzenlemesi üniversitelerile sınırlı mı kalacak?" sorusuna Erdoğan, "Arkadaşlar şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Çalışmaları yaptıktan sonra gerekli açıklamaları yaparız" karşılığını verdi.

Gazetecilerin, "Düzenlemenin çerçevesi ne olacak?' sorusunu da Başbakan Erdoğan, "Bildiğiniz gibi partimizle MHP arasında şu anda genel bir mutabakat var. Teknik çalışmaları yapacaklar, ondan sonra açıklama yapılacak" diyerek yanıtladı.

"Düzenleme sadece üniversitelerle mi sınırlı kalacak, orta öğretimde de olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Çalışmalar bitsin..." dedi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa'da yapılacak değişiklikle ilgili AK Parti'li yöneticilerle bugün TBMM'de yeniden biraraya geleceklerini bildirdi.

Paçacı, AK Parti ile yapılan görüşmenin ardından parti genel merkezinde, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda, Bahçeli'ye, gelinen aşamayla ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Paçacı, "AK Parti'li yöneticilerle yarın (bugün) Meclis'te yeniden biraraya geleceğiz. Konunun yarın bitmesini umuyoruz" dedi.

"Hangi teklif üzerinden çalışmaların yapılacağına" ilişkin soruya Paçacı, "Hangisi en uygun şekilde olacaksa, ona göre bir madde hazırlanıp bitirilecek" karşılığını verdi.

AK Parti ve MHP türban konusunda anlaştı

Meclis'te dün bir araya gelerek türban önerileri görüşen AKP ve MHP, ''genel çerçevede'' mutabakata vardı. 1.5 saat süren görüşmenin ardından varılan AKP-MHP uzlaşısına göre; Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddelerinde değişiklik yapılacak. Anayasa'nın 13'üncü maddesinde değişiklik yapılmasına dair AKP önerisi ise, geri çekildi.


http://www.haber16.org/haber_detay.asp?haberID=4255


Güncel Haberler

MollaCami.Com