Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Geronimo'ya iade-i itibar

Geronimo'ya iade-i itibar

ABD'de ölümünün 100. yıldönümünde ünlü Apaçi lideri Geronimo'ya itibarı iade edildi.

Amerikan Temsilciler Meclisi'nde dün gece kabul edilen karar metninde, 1909 yılının 17 Şubatında ölen "Geronimo" lakaplı Apaçi lideri Goyathlay onurlandırıldı. Meclis, "Geronimo'nun olağanüstü yiğitliğini ve kendi topraklarını, halkını ve Apaçi hayat tarzını savunma azmini" teslim etti.

Topraklarını önce Meksikalılara, sonra da Amerikalılara karşı savunan ve kendisine bağlı küçücük yerli grubuyla askerlere kan kusturan "Geronimo", 1886'da Amerikan ordusuna teslim olmak zorunda ve 20 yıldan uzun süre savaş esiri olarak tutulduktan sonra 1909'da 90 yaşında vefat etti.

Geronimo veya diğer adıyla Goyathlay, günümüzde Yeni Meksika olarak adlandırılan bölgede doğmuştu. Şef Mahko’nun torunu olan Geronimo, bir Bedonkohe Apache yerlisiydi. Meksikalı askerler ona Geronimo, İspanyollar ise Jerome derlerdi. İsmi bu nedenle, Geronimo olarak bilindi.

[right]güncel.net[/right]

demekki amerika yönetim sisteminin kanli ve sömürücü acgözlülügü asirlara dayaniyor...
ve asirlarca da sürecege benziyor..!

bu arada, dogruöuk payindan emin degilim ama "kizilderili"in "Türk"ler ile kan bagi oldugunu duymustum..!
kizilderililerin yasam karakterleri incelendiginde dogru gibi sanki..!

paylasim icin tesekkürler

Bir tarafta alabildiğine sömürü yaparken ve dünyanın farklı bölgelerinde kurdukları işkence kamplarında insanlığa sığmayacak uygulamalara imza atarken diğer tarafta iade-i itibar veriyorlar öyle mi? :(

Hiç tatmin edici olmamış...

Paylaşım için teşekkürler kardeşim,eline sağlık...


Güncel Haberler

MollaCami.Com