Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


TSK'dan İsrail'e sert tepki

[right]14.02.2009[/right]
TSK'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ
"İsrail Genelkurmayı'ndan soykırım iddialarına ilişkin açıklama istiyoruz"

Genelkurmay Başkanlığı, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı'nın uluslararası bir toplantıda yaptığı konuşmaya ilişkin basında yer alan bazı sözlerin ''gerçekleri saptıran, maksadını aşan, talihsiz, hiçbir şekilde kabul edilemez, bulunduğu görevin yetki ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan ve en önemlisi de iki ülke arasındaki milli menfaatlere zarar verebilecek boyutta ifadeler olduğunun değerlendirildiğini'' bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''13 Şubat 2009 günü İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı'nın uluslararası bir toplantıda yapmış olduğu konuşmaya ilişkin bazı sözler basında yer almıştır.

Basında yer aldığı şekliyle ve söz konusu kişiye atfedilen sözlerin gerçekleri saptıran, maksadını aşan, talihsiz, hiçbir şekilde kabul edilemez, bulunduğu görevin yetki ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan ve en önemlisi de iki ülke arasındaki milli menfaatlere zarar verebilecek boyutta ifadeler olduğu değerlendirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ile olan ilişkilerine önem verdiğini düşündüğümüz İsrail Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya açıklık getirmesini beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.''


[right]A A[/right]

Söylenecek söz bırakılmamış. TSK'ya yaraşır çok güzel ve yerinde bir konuşma.

Teşekkürler Kardelen...


Güncel Haberler

MollaCami.Com