Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Parmak izi

Allah Kuran'da insanın yaratılışından söz ederken özellikle parmak uçlarına dikkat çekmiştir:

İnsan, onun kemiklerini bizim kesin olarak biraraya getirmeyeceğimizi mi sanıyor?

Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyamet Suresi, 3-4)

Tamamen dağılıp çürümüş olan bir insan vücudunun tekrar biraraya getirilmesi Allah için çok kolaydır. Şimdi parmak ucunuzu inceleyin. Parmak izleriniz hepinizde ayrı ayrıdır. Hatta ikiz olsanız bile kardeşinizinki sizinkinden farklıdır. Dünyada hiçbir insanın parmak uçlarındaki bu çizgiler bir başka insanınkine benzemez. Yani her insanın adeta kimliği gibidir bu izler...

Allah sonsuz kudret sahibi olduğu için, bu kadar ince farklılıklara kadar bizi tekrar yaratabileceğini söylemektedir. Fakat bu arada biz bir şeyi daha öğrenmekteyiz. Bu izlerin önemi ve herkeste farklı olduğu ancak 19. yüzyılda öğrenilmiştir. Ama Allah 1400 yıl önce yukarıda okuduğunuz ayetle Kuran'da buna dikkat çekmiştir. Yani bu da bilimsel bir Kuran mucizesidir.

Daha bunun gibi birçok konu mucizevi şekilde Kuran'da bildirilmiştir. Biz burada bir kısmını anlattık. Bu kadarı bile Kuran'ın Allah sözü olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. (Daha fazlasını öğrenmek için Kuran Mucizeleri isimli kitabımızı okuyabilirsiniz.)

Allah, mucizelerle dolu olan Kuran için şunları söylemektedir:

Onlar hâlâ Kuran'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar (çelişkiler-tutarsızlıklar) bulacaklardı. (Nisa Suresi, 82)

Yukarıdaki ayette bildirildiği gibi, Kuran'da haber verilen herşey doğrudur. Bilim ilerledikçe her geçen gün Kuran'da haber verilen yeni mucizeler bulunmaktadır. Bu da bize Kuran'ın Allah'ın gönderdiği hak kitap olduğunu göstermektedir. Bizim yapmamız gereken ise, Allah'ın gönderdiği bu kitaptaki herşeyi eksiksiz olarak öğrenmek ve uygulamaktır.

Allah Kuran'a uymamızı birçok ayetinde emretmiştir. Bu konudaki ayetlerden birkaçı şöyledir:

Bu indirdiğimiz mübarek bir Kitap'tır. Şu halde O'na uyun ve korkup-sakının. Umulur ki esirgenirsiniz. (Enam Suresi, 155)

... O (Kur'an), bir öğüttür. Artık dileyen, onu 'düşünüp-öğüt alsın. (Abese Suresi, 11-12)

Evet kuran mucizelerle dolu bir kitaptır.ondört asır önce inmiş olmasına rağmen günümüze ışık tutmaktadır.Evet daha nice ayette bu gibi mucizeler vardır.Rabbim kuran üzerinde hakkıyla tekekkür eden kullarından eylesin inşaallah.

ellerine sağlık denizce kardeşim :)
rabbim razi ve memnun olsun...

Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah


ellerine sağlık denizce kardeşim :)
rabbim razi ve memnun olsun...

Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim


ellerine sağlık denizce kardeşim :)
rabbim razi ve memnun olsun...

konuyla çok örtüşüyor paylaşmak istedim...





Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com