Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşsizler ordusuna 1 ayda 74 bin kişi

İşsizler ordusuna 1 ayda 74 bin kişi

* Ekonomİk kriz, her geçen gün biraz daha bunaltıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ocak ayında İşkur’a 74 bin kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. Dünya da işsizliğin pençesinde kıvranıyor.

1 ayda 74 bin işsiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayında 74 bin kişinin işsizlik sigortası almak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için belli şartlar olduğunu anımsatan Çelik, yapılacak incelemelerden sonra bunlardan kaçının ödenekten yararlanacağının ortaya çıkacağını söyledi. Çelik, kısa çalışma ödeneğiyle ilgili olarak da şu ana kadar 600’den fazla firmanın başvuru yaptığını, başvuruların kapsadığı işçi sayısının ise yaklaşık 70 bin olduğunu kaydetti.

[right]Yeniçağ[/right]

Vahim bir tablo.

İstihdamda çok büyük sorunlar yaşıyoruz oysa ki; iş verenler eleman çıkarmak yerine bütçeyi bir nebze kısmış olsalar bu denli bir işsizlik yığılması da olmayacaktı.

Özellikle özel sektörün bu bağlamda krizi bahane edip, eleman çıkartarak kalan elemanları da asgari ücrete tâbii tutarak, tamamiyle rantı kendi lehlerine çevirdiklerini düşünüyorum.

Doğru bir politikayla uygulanacak yeni iş sahaları gerek. Bu da eleman çıkartarak değil ancak eğitimle olur.

Sözü fazla uzatmayayım, ::) Allah'ım işsiz olan her ferdin yâr ve yardımcısı olsun, kimseyi böyle bir durumda bırakmasın.

Haber için teşekkürler Kardelen...

Allah'ım işsiz olan her ferdin yâr ve yardımcısı olsun, kimseyi böyle bir durumda bırakmasın.


Amin...
Söylediklerine katılmamak içten değil :-\

bende katıldım işsizler ordusuna :(


bende katıldım işsizler ordusuna :(


Allah yardımcınız olsun. Tüm işsizlerin, ev geçindirmesi gerekenlerin, işsiz olup evde hasta bakması gerekenlerin... Cümlemizin inşaallah... :-\


Allah yardımcınız olsun. Tüm işsizlerin, ev geçindirmesi gerekenlerin, işsiz olup evde hasta bakması gerekenlerin... Cümlemizin inşaallah... :-\

amin inşallah..

Desene Kardelen54 kardeş ;D
İşte önümüzde yeni bir imtihan ona göre davranmalı
ona göre hareket etmek gerek diye düşünülmeli...
Tamam mesajımı aldım, çıkarttım sizin bu paylaşımınız içinde teşekkürler...


Güncel Haberler

MollaCami.Com