Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mayına karşı % 100 Türk Ejder

Mayına karşı % 100 Türk Ejder



Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, tasarımı ve imalatı yerli olan mayına dayanıklı zırhlı aracı görücüye çıkardı.

Nurol Makina ve Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tanju Torun, şirketin Sincan'daki 1. Ankara Organize sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Nurol Holding'in 7 farklı sektörde 60'ı aşkın şirketi olduğunu, sadece Dubai'deki inşaat şantiyelerinde 10 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Nurol Holding'in Türkiye'de ilk 6x6 tekerlekli aracı üreten ve ihracatını gerçekleştiren şirket olduğunu ifade eden Torun, yeni tasarladıkları Ejder 6x6 Zırhlı Tekerlekli Aracın" ise mayın patlamalarına karşı kullanıcısına yüksek bir koruma seviyesi sunduğunu belirtti.

Ejder'in özellikleriyle ilgili bilgi veren Torun, 12 kişi taşıyabilen 18 tonluk aracın tasarım safhasının 1,5 yıl, prototip imalatının ise 6 sürdüğünü belirtti.

Yaklaşık 7 metre uzunluğu, 2.40 metre yüksekliği ve 2.68 metre genişliğe sahip olan Ejder'in, -32 derece ile 55 derece arasında çalışabildiğini anlatan Torun, aracın en büyük özelliklerinden birisinin de amfibik yeteneği sayesinde suda üstün manevra kabiliyetine sahip olması olduğunu ifade etti. Torun, tam bağımsız süspansiyon ve turbo şarj özeliği sayesinde aracın her türlü arazide ilerleyebildiğini vurguladı.

Ejder'in henüz Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından alınmadığı hususunun hatırlatılması üzerine Torun, 24 Nisan'da, Türkiye'de yeterli görülmüş başka firmalardan da teklif alınarak 6x6, 336 adet özel maksatlı taktik tekerlekli araç ihalesine çıkılacağını söyledi.

[right]güncel.net[/right]


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com