Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ermeniler de bizden özür diliyor!

[right]01 Şubat 2009[/right]
Ermeniler de bizden özür diliyor!

Türkiye'den sonra özür sırası Ermeniler'e geldi. Ermeni aydınları bir özür metni hazırladı. Metin dünyadaki Ermenilerin imzasına sunucak.

Türkiye'de birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanan "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyası Ermeni aydınları harekete geçirdi. Özür sırası onlara geldi. Baskın Oran Radikal'deki yazısında Ermeniler'in Türkiye'den özür dileyeceğini duyurdu.

Avustralya’nın Sydney kentindeki Macquarie Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Ermeni Diyalog Grubu Eşbaşkanı Dr. Armen Gakavian tarafından ‘özür diliyorum’ kampanyası çerçevesinde imzaya açılacak olan bildirinin taslağında şu cümleler yer alıyor.

“Ermeni halkı adına işlenen cinayetler için özür diliyor, bunların acısını duyan masum Osmanlıların ve Türklerin duygularını paylaşıyorum.”

ABD’den Prof. Dennis Papazian’ın da desteklediği taslak bildiriye önümüzdeki hafta son hali verilecek ve dünyadaki bütün Ermenilere imzalamaları için ulaştırılacak.

Kampanyanın önemli isimlerinden Papazian, Michigan’daki Ermeni Araştırmaları Merkezi’nde Tarih doktorası sahibi bir araştırmacı olarak tanınıyor. Papazian, Ermeniler konusundaki düşünce ve yazılarıyla bilinen Taner Akçam ile aynı üniversite bünyesinde çalışmalar yapıyor.

Ermeni aydınlara bu adımı attıran olayın, Türkiye’de başlatılan ‘özür diliyorum’ kampanyası olduğunu, Dr. Armen Gakavian reddetmedi.
Radikal’in sorularını yanıtlayan Gakavian, “Yürüteceğimiz kampanya ile Türkiye’deki aydınların ‘özür dileme’ kampanyasını tüm yüreğimizle karşıladığımızı göstereceğiz. Hazırlanan bildiri, Ermeni çetecilerin işlediği cinayetler ve ASALA eylemlerinden ötürü Türklerden özür dilemeye yöneliktir. Geçmişte yaşanmış ve gelecekte meydana gelebilecek her türlü şiddeti reddediyoruz. Umarım kampanya başarılı olur.” dedi.

[right]İnternethaber[/right]

vay be.öyle günlerde yaşıyoruzki,her haberin altında bir şey arıyoruz.acaba bunun altından ne çıkacak diye.
emegine saglık sevgili kardelen.

Ben bu girişimi şöyle değerlendiriyorum; ermeni soykırımını bize (cebren) kabul ettirmenin başka bir versiyonudur...

Bir yorumcunun sözüydü; "çok fazla senaryo yazar olduk"
Ben de bunun üzerine diyorum ki; "keşke yazdığımız senaryolar gerçek olmasa" :-\
Sen ben gibi okuyucu yorumları dahi gerçekleşme durumundaysa; ya bizler artık aydın! olduk, ya da Türkiye'min hali feci :(

Allah'ım sen düşmana fırsat verme. Düşmana galip gelmekte bizlerin yardımcısı ol. Gözümüzü ve gönlümüzü aç...

Ülkemize oynanan oyunların ardı arkası kesilmeyecek mi ?...
Zaten bizim (sözde) aydın adı altında bazı şahsiyetler tarafından adımız yeterince lekelendi, şimdi de böyle bir oyuna maruz bırakılıyoruz. :-\
Yazık !... :-X

Duana can-ı gönülden amin, haber için teşekkürler Kardelen...

Habere ilginize ben teşekkür ederim Firdevs ve leyya kardeşim ;)

denilebilecek herşey denmiş,

kendimden başkalarını da komplo teorisyeni olarak ! görmek içimi ferahlatıyor, :)

komplo teorisyeni lakabı bir arkadaşıma ait, ::)

feci şeyler düşünüyorsun ne kadar kötüsün diyor bana....... 8)

Teori ne demek bilirsiniz;
Kuram veya teori, sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünüdür.(vikipedia)

Bu durumda teorisyen olmak kadar güzel bir konum var mıdır yahu :)
Ne güzel akladım olayı :P

başındaki komplo yu da ekleyin ama.... ;)

Tamam ekleyelim;

Komplo teorisi, kamuoyu tarafından belli bir şekilde algılanmış herhangi bir olay hakkında geliştirilmiş, kamuoyundan saklandığı iddia edilen bilgilerle, gizli bilgilere veya olayın arkasındaki görünmeyen güçlerle ilişkilendirilen alternatif açıklamalara verilen addır. Bazı kişiler komplo teorileri üreten kişileri paranoyak, ilgi çekmeye uğraşan ya da yanlış yönlendirmelerle toplumu yanıltarak bundan politik, ekonomik (ya da medyatik) çıkar sağlamaya çalışan kişiler olarak görür ve iddiaları gülünç ve önemsiz kabul ederler. Öte yandan bu tip iddialar popüler kültür alanında her zaman kendisine yer bulabilmiş, ilgi çekmeyi başarabilmiştir.
Bilimadamlarına göre komplo iddialarına yatkın toplumlar uzun süreli politik, ekonomik veya ahlaki çöküntü yaşayan veya kendilerine karşı önemli bir tehdit yöneldiğini düşünen insanlardır. Öte yandan, İngiliz sosyolog Mark Fenster'a göre belgelendirilebilen pek çok komplo teorisinin fos çıkması, bunların hepten önemsiz olmaları anlamına gelmiyor. Fenster, bu teorilerin ortaya koyduğu gerçeğin, toplumda varolan sisteme karşı genel güvensizlik ve özellikle herşeyin yüzeyde şeffaf ve özgür gözüktüğü demokratik sistemlerde aslında alttan alta süregiden başka mekanizmaların varolduğuna dair inançtır.
vikipedia

Fenster birazcık doğru söylemiş gibi ::)

Hayır, şu var. Biz olayın kötü tarafına bakıyoruz. İyi çıkarsa ne ala, keşke yanılıyor olsak. Kötüsü çıkarsa hazırız zaten. Ben hayata dair (komplo) teorilerimde çoğu zaman yanılmak istemişimdir. Ve çoğu zaman da kendimi kötüye hazırladığım için daha az hasarla atlatmışımdır olayları.

Bu durumda komplo teorisi kötü olsa neeee, olmasa ne. Sonuçta kötüler, kötülükler kazanmıyor mu :-\

ben bu sefer iyiler kazansın istiyorum ,

azıcık güneşi görmek istiyorum kara bulutların arasından ,

çocuklarımıza ne olacak, bu gidişat nereye demek istemiyorum,

elimdeki tesbihi, Kur'an-ı ,başımdaki bayrağı ,sancağı ,altımdaki toprağı kaybetme korkusu istemiyorum,

akıllı,vatansever,satılmamış yöneticiler tarafından yönetilmek istiyorum,

ferasat ve basiret sahibi seçmenlerinde olduğunu görmek istiyorum,

yeniden Kurtuluş savaşı yaşamak istemiyorum,

çok mu şey istiyorum?

Yooo, çok şey değil. Hatta hiç bir şey değil. Olması gerekenler!

Ama bizim yazımızda bunları yaşamak, bunlarla mücadele etmek varmış. Yine de isyan etmemek gerek. Bazen boğuluyorum sanıryorum ama ne derler bilirsiniz "durmak yok yola devam" Bizde durmayalım devam edelim. Bildiklerimizi her ne kadar komplo teorisi olarak algılansa da söyleyelim :)

Şuan için elimizden gelen en en en güzel şey dua. Rabbim tüm yazılan istekleri hayırlısı ile karşımıza çıkarsın; amin...

Amin ........


Güncel Haberler

MollaCami.Com