Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kayıp helikopterin koordinatları belirlendi

[right]31.01.2009[/right]
Kayıp helikopterin koordinatları belirlendi

Ulaştırma Bakanı'ndan açıklama

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaybolan helikopterin koordinatlarının Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede tespit edildiğini bildirdi.

TRT'nin televizyon yayınlarına başlamasının 41. yılı dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen kokteyle katılan Yıldırım, gazetecilerin kaybolan helikopterle ilgili soruları üzerine, sağlık amaçlı helikopterin, içindeki bir Türk ve bir Polonyalı pilotla saat 14.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanından Esenboğa'ya havalandığını kaydetti.

Helikopterin saat 16.50'de Ankara'da olması beklenirken, 16.40'ta irtibatın kesildiğini ifade eden Yıldırım, ''Şu anda Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında bir bölgede koordinatları tespit edildi. Aramalar devam ediyor. Hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle arama kurtarma helikopterleri inecek uygun bir yer arıyorlar. Son durum bundan ibaret'' şeklinde konuştu.

[right]AA[/right]

İşte kayıp Türk pilotun ismi

Bolu'da kaybolan helikopter için arama çalışmaları sürüyor

İstanbul'dan Ankara'ya gitmek üzere havalanan Sağlık Bakanlığı'nın ambulans
helikopteri Bolu Kıbrısçık ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki Köroğlu mevkiinde düştü. Köroğlu mevkiinde yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar olduğu, kurtarma ekiplerinin yaylaya kadar araçlarla gidecekleri, kalan 2-3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek aşacakları öğrenildi.

Ankara'da Sağlık Bakanlığı'na verilmek üzere Polonya'dan kiralanan helikopter, yakıt ikmali yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkışından hemen sonra saat 16.45'te kayboldu. Süleyman Kıyak adlı Türk pilot ile Polonyalı bir pilotun içinde bulunduğu helikopterle kontrol kulesi görevlileri arasındaki konuşmalar Bolu semalarında kesildi. Görgü tanıklarına göre SPHDCV kuyruk tescilli EC-135 tipi bir helikopter, Kıbrısçık ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki Köroğlu mevkiine düştü.

Pilotun cep telefonunun Mudurnu'dan sinyal verdiğini belirten yetkililer arama
çalışmalarına başlandığını bildirdi. Olay yerine jandarma ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sakarya'dan da Sakarya Arama Kurtarma (SAKUT) ekipleri köpeklerle yola çıktı. Köroğlu mevkiinde yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar olduğu, kurtarma ekiplerinin yaylaya kadar araçlarla gidecekleri, kalan 2-3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek aşacakları öğrenildi.
[right]AJANS HABERTÜRK[/right]


Güncel Haberler

MollaCami.Com