Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


20 yıl sonra Euro olmayabilir

ABD’nin ünlü yatırımcıları George Soros'un ortağı Jim Rogers, bir gazeteye verdiği demeçte gelecek 20 yılda Euro'nun ortalıkta olmayacağını fakat İngiltere´nin şansı varken ortak Avrupa para birimine geçmiş olsaydı durumun bugün daha iyi olabileceğini belirtti.

Rogers Euro'ya dahil olmamanın rekabette bir dezavantaj olduğunu söyledi ve sterlinin zayıflamaya devam edeceği yönündeki görüşünü yineledi.

Rogers Euro'nun 20 yılı çıkartabileceğinden emin olmadığını belirtti. Rogers ayrıca Alman ve İtalyanlar´ın bir B planına sahip olmadıkları için koasa sürüklenebileceklerini söyledi.

Gelecek 20 yılda Çin´in dünyadaki en büyük ekonomi olabileceğini de sözlerine ekledi.

Rogers gelecek için endişeli olanlara şu tavsiyelerde bulundu: Eğer Çince konuşuyorsanız Çin´e gidin. Ya da çiftçiliği deneyin. Diğer sektörlere kıyasla tarım için daha iyimserim. Eğer çiftçiliği düşünmüyorsanız ham madde ve doğal kaynaklara yönelebilirsiniz.



habertürk

Eurolar ne olur bilmiyorum ama şu çinliler mahvediyor dünyayı :-\

çinliler deyince bi hikye paylaşıyım:
reklem olmasın küçük suyla çalışan elektrikli soba fakarikasının birinde bir ürünü hasarlı diye üretilmiyo atılıyor bunu bir çinli alıp götürüyor ve seri numarasına ve hasarına kadar tıpkısından kopya yapıp pazarlıyor dünyaya bu fabrika müdürü dubai'ye iş görüşmesi için gidiyor ve büyük bir otelde kalıyor bi bakıyor ki kendi elektrikli sobalarından ama biz bu otele satmadık ki deyip seri numarasını fabrikaya bildiriyor bi bakıyolar hatalı diye yapmadıkları model....
adam daha sonra uluslararası bi mahmekede bu şirkete dava açıyor ve üretimi durdurup tazminat alıyor...

Not: bu olay 70 ler, 80lerge geçiyor..

Not2: avrupada teknoloji ve bilişim fuarlarına çinlilerin girmesi yasak nedeni ise kopya edip pazarlamalarından korkmaları ;D ;D ;D


Güncel Haberler

MollaCami.Com