Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bilgisayarınızı Ayağınızla Şarj Edin

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının en ciddi problemlerinden 'şarj bitmesi' tarihe karışabilir. Çünkü ayağınızı yere bastığınız sürece bilgisayarınızı şarj edebileceksiniz.

Bilgisayarınız taşınabilir bir modelse ve yanınızdan çok fazla ayırmıyorsanız şarj bitiyor uyarısıyla sık sık karşılaşıyor olabilirsiniz. Easy Energy adlı bir firma, bu sorunu ortadan kaldırmak için ilginç bir öneriyle geliyor.



YoGen Max adı verilen ürün, tıpkı eski dikiş makineleri gibi çalışıyor. Yere koyuyorsunuz, ayağınızı yerleştiriyorsunuz ve gaza basarmışçasına itiyorsunuz. Bunu tekrarlayarak 60-80 watt arası bir güç elde edebiliyorsunuz. Ürün henüz satışa sunulmuş değil. Üretici firma, henüz geliştirilme aşamasını sürdüğünü belirtiyor ama bir yandan da dağıtıcılara göndermeyi ihmal etmiyor.

Teknik Özellikler

Ürün 170x184x49mm ebatlarına sahip. Enerjiyi ürettiğiniz pedal ise 129mm genişlik ve 170mm yüksekliğe sahip. YoGen MAX'i kullanarak 12 adet AA kalem pili şarj edebilmeniz de mümkün. Ayrıca uygun kablolarla sadece dizüstü bilgisayarınızı değil, cep telefonu ve MP3 çalar gibi cihazların pilini de doldurabilirsiniz. Olur da ayağınız ağrırsa bir arkadaşınızdan yardım isteyip, "bileğine kuvvet" temennilerinizi iletebilirsiniz.

Kaynak:Melih Çelik ,shiftdelete.net

güzel bir buluşmuş ücreti ne kadardır ki..

ücreti konusunda bilgim yok.

Ayaklarını oynatma gibi bir tiki olanlar için müthiş :D


Ayaklarını oynatma gibi bir tiki olanlar için müthiş :D


Aynen kardeşim aklıma birisi geldi, onun ayağının altına koyarız zaten o hızla anında şarj olur. ;D
Çok süper, dizüstü bilgisayar kullanan kardeşlerimizin gözü aydın. :)
Paylaşım için teşekkürler.

süpermiş. : D


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com