Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şeytana pabucunu ters giydiren cinlik

SGK müfettişleri 350 hastaneyi denetledi, 8 milyon liralık talanı ortaya çıkarttı. Vurgun için 'ölüyü 10 kez diyalize sokan' bile var.

Hastanelerden gelen faturalar SGK'yı şaşkına çevirdi. Ölüyü diyalize sokan, doğum yapan kadına ertesi gün kısırlık tedavisi gösteren de var.

Hastanelerin, hasta sayısı, fatura tutarları ve cirolarındaki artış Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) harekete geçirdi. Hasta şikayetleri ve ihbarlar üzerine 350 hastanede yapılan inceleme müfettişleri bile şaşkına çevirdi. Son 6 ayda sağlık giderleri yüzde 26, üniversite ve özel hastane giderleri yüzde 78 artarken, aynı dönemde 8 milyon TL'lik usulsüz fatura tespit edildi. SGK, hastanelerin aylık ödeme ve ameliyatları takip için hastanelerin risk haritasını çıkaracak.

Risk haritası çıkarılacak

Son 6 ayda baskınlar hariç 40, ihbarlar üzerine de 350 hastanede denetim yapıldı. SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık giderlerindeki artışa dikkat çekerek, "Bu çok dikkat çekici bir durum. Olası suistimallerin önü alınacak. Özel ve üniversite hastanelerinin risk haritaları çıkarılacak. Sapma var mı yok mu izlenecek. Aylık ödemeleri, ameliyatları gibi birçok konuda takip yapılacak" dedi. Vatandaş ihbarlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, "Faturalarınızı kontrol edin. Ekstra ödemeler, karnenizin bir başkası tarafından kullanılması gibi şikâyetlerinizi mutlaka bildirin" diye uyardı. Usulsüzlükte Doğu ve Güneydoğu'daki küçük hastaneler başı çekti.

İşte şeytana pabucu ters giydiren liste!

İşte, SGK'nın 350 hastane faturasında yaptığı incelemelerde ortaya çıkan hayret verici hastane cinliklerinden bazıları:.

* Doğu'da bir devlet hastanesi, 45 hastaya ameliyat yapıldığını faturalandırdı. Kurum, adı geçen hastaları tek tek çağırdı ve ameliyat bölgelerini göstermelerini istedi. İncelemede sadece 26 hastaya ameliyat yapıldığı ortaya çıktı. Hastane kapatıldı.
* 30 yaşındaki hastaya hastanede yattığı günden çıktığı güne kadar zeka testi yapıldı.
* Hastanede bir ay kalan şizofreni hastasına kaldığı süre boyunca her gün serum ve vitamin verildi.
* Sabah doğum yapan kadın öğleden sonra başka hastanede tekrar doğum yaptı. Bir hastanede doğum yapan kadın, iki gün sonra tüp bebek tedavisi görmeye başladı.
* Bir kadın hastanın koltuk altı lenf bezlerinden biyopsi alındığı faturalandırıldı. Ancak, kurum hastayı bulup muayene ettirince bu operasyonu geçirmediği ortaya çıktı.
* Ölmüş hasta 2 gün sonra diyalize sokuldu ve kan tahlili yapıldı.
* Bir üniversite hastanesi, 9 hasta için 54 bin şişe serum kullandı. Kuruma 224 TL'lik fatura göndermesi gerekirken 1.8 milyon TL'lik hesap çıkardı.
* 300 TL'lik kan tahlili için 2.5 bin TL fatura kesildi.
* Bir hastaya boğazından biyopsi yapıldı. Yeni bir hastane kuracak miktarda bir fatura çıkarıldı.
* Günde en fazla 3 defa yapılabilecek "ayvi enjeksiyon"un hastalara günde 20 kez uygulandığını gösteren 1 milyon TL'lik fatura saptandı. - takvim

kaynak:haber7

*Sabah doğum yapan kadın öğleden sonra başka hastanede tekrar doğum yaptı. Bir hastanede doğum yapan kadın, iki gün sonra tüp bebek tedavisi görmeye başladı.

en ilginci bu heralde...

Sabah doğum yapan kadın öğleden sonra başka hastanede tekrar doğum yaptı. Bir hastanede doğum yapan kadın, iki gün sonra tüp bebek tedavisi görmeye başladı.


Ölmüş hasta 2 gün sonra diyalize sokuldu ve kan tahlili yapıldı.

:o :o :o

ne denebilirki ??

şizofreninin seruma vitamine ne ihdiyacı varki Allah korkusu olmayınca böyle oluyor..
Allah sonumuzu hayr etsin..

emeğine sağlık kardeşim..

yorum yazan eller
dua eden diller
beni seven gönüller
efe Allah razı olsun der....

ne güzel oldu ilham geldi..

ya işte gülermisin ağlarmısın hali tam işte...

ilginç gerçekten insan bunları duyduktan sonra hastahaneye gitmeye korkuyo :o

Hımmm yönetim ve idare örnekleri. Yazmak gerek bir kenara. Belki bir gün lazım olur!!!

Lazım olsa bile RABBim kimseye fırsat vermesin. Üzülerek söylüyorum tipik bir Türk vakası :-\ :'(
Dış ülkelerde de olası şeyler fakat, bu kadarına da pes yani!...

dogu demişken hastane demişken,bi arkadaşımızrahatsızdı düşük tehlikesi falan vardı.gittik doktora,doktor yok asistanı bize şu şu tahlilleri yaptırın dedi.1 sat sonra alırsınız dedi.akşamın 8 i bu arada vakit.neyse 1 saat sonra aldık gittik sonuçları,asistan doktoru arıyo diyoki,böle böle,şikayetlerini bile söylemiyo.doktorda diyoki,yukarı gönder serum taksınlar bitince gönder.biz çıktık yukarıya kıza serumu bagladılar,bu arada arkadaşımın annesi,küplere biniyo,bu nasıl hastane,insanlar ölse bakan olmicak falan hemşire kız aramış demişki doktora,böle böle televizyoncuları çagırırız falan diyolar demiş.akşma 9 bu rada vakit.bu bi telaşla geldi.hasta yakınlarının hepsini dışarı çıkardı.bizi buldu noldu nesi bilmm ne falan.ya işte arkadaş izinde bilmm ne.baktı biz diriyiz alttan aldı,sessiz bişiy olsak bizi ezicek adam ya.yanımızdaki diger bayana da serum taktırdı tlfnda,gelince baktıki kadının dogumu gelmiş.yine bizi adam başında savdı,bizi devlet hastanesine yolaldıki,farnjit olmuş buna gögüs bakar diye.devlet hastanesindeki doktor bi sinirlendi bi sinir oldu,adam diyo resmen başından savmış diyo.

bunlar görünenler daha,görünmyen neler var Allah bilir

hakikaten artık insanlar hastaneye, mahkemeye devlet dairelerine düşmekten korkuyo bu tür insanlar yüzünden....

tabi çok da karamsar olmamak lazım vatanını milletini seven ve işini çok iyi yapanlar da var...


Güncel Haberler

MollaCami.Com