Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Namazı kasden terketmek

Semure b.Cündüb (ra) anlatıyor.Rasülüllah (sav) ashabına ekseriyetle
Sizden biri bir rüya gördümü diye sorardı. Ve Rasülellah'a Allah'ın anlatılması dileği kadar rüyalar anlatırdı.
Rasülellah (sav) bir sabah rüyasını şöyle anlattı.

Bu gece rüyamda, yanıma iki melek geldi ve beni götürmek istediler.
Yürü, dediler. Beraber yürümeye başladık Biraz ileride, arkasını yaslanmış bir adamın yanına geldik.Birde gördüm ki Onun başının ucunda başka bir adam, başında duruyor ve başına vuruyor, eziyordu.Taş yuvarlanıyor Adam taşı almaya gidince başı ezilenin başı eski haline geliyor, o adam yine getirdiği taşlarla adamın başını eziyor ve bu hal böyle devam edip gidiyordu, tekrarlanıyordu.
Ben Meleklere
Sübhânellah! Bu ne haldir? diye sordum Bana Melekler sen yürü, yürü dediler
Yürümeye devam ettik. Adamın biri sırtüstü yatıyor, diğer bir adam da, elinde demirden kanca olduğu halde yatan adamın yüzünü ağzını burnunu Kafasına kadar parçalıyordu, öbür tarafına geçiyor, öbür yüzünü yarıncaya kadar parçalanan yüzü iyileşiyor, tekrar dönüp aynı işkenceyi tekrarlanıyordu.
Rasülüllah (sav) der ki,
Sübhanallah! Bunlara ne oluyor böyle, dedim Melekler yine
Sen yürü, yürü! dediler Devam ettik. Tandır gibi bir yere geldik. Biraz ileride fırına benzer bir yer gördüm İçinde insanlar, altlarından alev geldikçe öyle feryat ediyorlar ki, dünyada onların sesini duyan her canlı ölürdü.
Rasülüllah (sav) der ki
Bunların suçu nedir? dedim. Yanımdakiler bana Melekler sen yürü, yürü dediler yürüdük. Ve bir ırmak kenarına geldik. Suyu kan renginde bir içinde bir adam yüzüyor, ırmağın kenarına geliyor Kenarda yanında bir çok taş toplanmış bir adam yüzen adamın ağzına bir taşı yutturuyor Adam gidiyor, o taşı yutuyor ve yüzerek geri geliyor Bu şekil azap devam edip gidiyor...
Rasülüllah (sav) der ki onlara
Bu iki adam kimdir dedim. Bana yürü, yürü dediler yürüdük.
İlerde çirkin bir adam.Sanki gördüğüm o adam en çirkin adamdı.Bir de ne göreyim. Bir ateş yakmış, yaktığı ateşin etrafında durmadan dönüyorr, hayret etmiştim bu adamın haline.
Bu ne yapıyor böyle? kimdir dedim Meleklere
Bana sen yürü, dediler
Bir müddet daha gittik, içinde çeşitli çiçeklerin bulunduğu uzun bitkili bir bahçe gördüm, içinde uzun mu uzun boylu bir adam, öyle ki boyunun uzunluğu göklere doğru yükselmişti. Nerdeyse başını göremeyecektim. Adamın etrafında ise toplu halde kalabalık çocukları farkettim.
Böyle uzun boylu bir adam ve bu kadar çok çocuk görmemiştim

Rasülüllah (sav) buyurdu.
Bu adam kim ve yanındaki çocuklar kimlerdir? diye sordum Bana yine
Sen yürü, yürü, dediler Yürümeye devam ediyorduk. Büyük bir güzel ormana (yeşillik) vardık. O kadar büyük güzel orman daha görmemiştim.
Rasülüllah (sav) buyurdu. Melekler bana
Bu ağaca tırman, dediler.Beraber tırmandık Biraz ilerde altın gümüşten yapılmış muazzam bir şehir göründü. Açmalarını istedik kapı açıldı. İçeri girdik, içerde bizi bir takım insanlar karşıladı Vücutlarının bir yüzü gayet güzel, bir yüzü ise çok çirkindi.
Rasülüllah (sav) buyurdu. Melekler o adamlara, oradan akmakta olan ırmağı göstererek.
Şu ırmağa girin, dediler. Ve ırmağın suyu enlemesine akıyor.
Onlar nehre girdiler geri çıktılar Vücutlarındaki o çirkinlikten hiç eser kalmamıştı. Son derece güzelleşmişlerdi.
Rasülüllah (sav) buyurdu. Melekler bana
Burası Adn Cennetidir. Senin yerin burasıdır, Konağın dediler.
Rasülüllah (sav) şöyle buyurdu.
Başımı kaldırıp baktığımda beyaz bulutlara benzeyen çok güzel bir köşk gördüm.
Rasülüllah (sav) buyurdu.
Onlara, Allah iyliğinizi versin beni bırakın da yerime gireyim dedim. Kabul etmeyip şimdi olmaz, ama ileride geleceksin, dediler .
Rasülüllah (sav) buyurdu.
Bu gece gördüklerimiz enterasan, acaip şeylerin ne olduğunu sordum Şöyle anlattılar.
Birincisi, kafası taşla ezilen adam; Kur'an öğrenip onu terkeden, onunla amel etmeyen ve uykuyu farz namaza tercih eden kimsedir.Kılmadan yatan kişilerdir. Yarın kıyamette böyle azap görecek.

İkincisi, kânca ile yüzü, ağzı, burnu parçalanan kimse ise, yalan söyleyerek, halkı biribirine düşüren kimsedir, öyle azap görecek

Üçüncüsü, yani fırında azap görenler, zina eden erkek ve kadınlardır.

Dördüncüsü, yani kan renginde ırmakta yüzen ise; faiz yiyendir Ateşin etrafında dolaşan

Beşincisi ise Cehennem zebanisi Mâlik'tir

Altıncısı, bahçedeki uzun boylu adam, İbrahim aleyhisselam Etrafındaki çocuklar da İslûm olarak doğan ve İslâm olarak ölen çocuklardır. Peygamberimiz buraya gelince, Eshab,
Ya Rasûlallah müşriklerin çocukları da dahil mi? diye sordular.
Peygamber Efendimiz. Evet! buyurdu.

Vücutlarının yarı yeri çirkin yarısı güzel kimseler ise, hem günah işleyip hem de iyilik eden, yani iyi ile kötüyü birbirine karıştıranlardır, diye anlattılar, Allah Celle Celelhü onları iyi amelleri sayesinde bağışladı.
(//Tergib ve Terhib--mollacami.net--ücharfbeşnokta//)


Ramazan-ı şerif

MollaCami.Com