Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrail katliama doymuyor




İsrailil katliama doymuyor:Bahçede oturan 9 kişilik Filistinli aileyi yok etti


Uluslararası kamuoyu ve Birleşmiş Milletler'in ateşkes çağrılarını reddeden Tel-Aviv, çoluk çocuk demeden Gazze'de katliama devam ediyor. İsrail, dün geceden bu yana 40'tan fazla hedefi vurduğunu ve 15 Hamas üyesini öldürdüğünü bildirdi.



Ordu yetkilileri saldırılarda silah depoları, roket atılan yerler ve tünellerin hedef alındığını savundu, ancak gerçek hiç de Tel-Aviv'in iddia ettiği gibi değil. İsrail tankları dün Cebaliye mülteci kampı içindeki bir evin bahçesinde oturan Filistinlileri hedef aldı. Saldırıda ikisi kadın, ikisi de çocuk olmak üzere aynı aileden 9 sivil hayatını kaybetti.

İsrail'in güneyi ise önceki gece sakin bir gün geçirirken dün sabah Gazze'den Aşkelon kentine atılan roketler sonucu birkaç İsrailli hafif yaralandı.

İsrail'in katliamı sürdükçe Filistinlilerin verdiği kayıplar da artıyor. 27 Aralık'ta başlayan İsrail saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 800'ü aştı. Tel Aviv yönetimi ise harekatın büyüyeceğinin işaretlerini verdi. İsrail uçaklarından Gazze'ye atılan bildirilerde 'teröre karşı savaşta yeni bir döneme girildiği' ve saldırıların 'artırılacağı' duyuruldu.

Mahmud Abbas uyardı: İsrail, ateşkes yapmazsa sorumlu olur

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise dün yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın durması için Mısır'ın girişimiyle yapılacak ateşkes anlaşmasını kabul etmek zorunda olduğunu söyledi. Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in ateşkesi kabul etmemesi durumunda kan dökülmesine devam etmenin sorumluluğunu almış olacağını belirterek, Gazze'ye uluslararası güç konuşlandırılması çağrısında bulundu. Filistin Devlet Başkanı, ayrıca Gazze'nin yönetimini elinde tutan Hamas'ın, çatışmanın durdurulması için 'tereddüt etmeden' bir anlaşmaya varabilmesini umduğunu da sözlerine ekledi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki insanlık trajedisi konularında fikir teatisinde bulundu. Telefonda görüşen Ahmedinejad ve Chavez, İsrail'in çocuk, kadın, yaşlı demeden Filistinlileri öldürmesini kınayarak, uluslararası toplumun İsrail'e karşı harekete geçmesini istedi. Ahmedinejad'ın görüşmede ayrıca, İsrail'in Caracas büyükelçisi ile bazı diplomatları sınırdışı eden Venezuela lideri Chavez'e teşekkür ettiği belirtildi.


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com