Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


buyurun aşuremize..

Her ne kadar aşuremizin ilk günü olmasada

gecikmeli olarak hamdolsun aşuremiz pişmiştir

ve bütün üyelerimiz davetlidir kaşını kapan buyursun....





MALZEMELER

1-kg Su barde aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı fasulye

1su bardağı pirinç

1 su bardağı kayası kurusu

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı kuru incir

2 Yemek kaşı bal

yarım su barda pekmez

yarım kg süt

1 fiske tuz

1-buçuk kg şeker

ÜST MALZEMESİ

1 paket susam

1 paket çörek otu

2 paket çam fıstı

1 su barda ceviz kırığı

1 paket karanfil

1 tane ayıklanmış nar

1 paket kuş üzümü

1 paket karanfil

tarçın,gülsuyu

1 yasini şerif

7 ettehiyyatü

YAPILIŞI

Geceden aşurelik buğdayımızı, nohut ,fasulye bunları güzelce yıkar derin kaplarda ayrı ayrı

ıslatırız

kuru kayası,üzüm,inciride geceden ince ince kıyar yıkar sonra bol su içinde ıslatırız..

sabahleyin düdüklümüze aşuremizi bol su ile koyar önce harlı ateşte sonra ocan en küçük kısmının

kısığında 2 buçuk saat kadar pişiririz..ayrı ayrı yerlerde nohut ve fasulyemizi haşlarız...

pirincimizi kaynar suda ıslar bir kenarda bekletiriz..

aşuremiz piştikten sonra derin bir tenceremize alır içine önceden haşladığımız fasulye ve nohutta ayrı yerlerde piştikten sonra süzer aşuremizin içine ilave ederiz ...

kaynar su ile ısladığımız pirincimizide ilave ederiz ..

kayısımızı ,üzümümüzü, incirimizide kaynatmadan ilave ederiz ve bu karışımı ocan üzerine koyarız ve hepsi birden pişirmeye devam ederiz

o pişmekte olsun bir yandan içine pekmezimizi sütümüzü balımızı ilave eder karıştırrırız...

şekere gelince inanın kg olarak bir şey diyemiyeceğim ama baya tatlı olması için 1 bucuk kg kadar göz kararı damak tadınıza uygun bir kıvamda şeker ilave ederiz..

ve tabiki suyu azsa kaynar su ilave eder normal kıvamda olacak şekilde 10-15 dakika harlı ateşte kaynatır oca kapatır dinlenmeye alırızve içine güzelce 1 YASİNİ ŞERİF VE 7 ETTEHİYYATÜ OKUR.kaselere koyar üst malzemeden de serpiştiririz ve servis yaparız



NOT- ben bu şekilde böyle yaptım

buna daha başka ilavelerde oluyor...

yani her yörenin kendine göre usul ve adetleri üzere...



EEEE NE DURUYORSUNUZ BUYURUNN..:))AFİYET OLSUN




elinize sağlık..süper olmuş....


elinize sağlık..süper olmuş....

afiyet olsun

Ben de dün düşünmüştüm hak yolcusu kardeşimiz bu sene bize aşure pişirmeyi unuttu mu acep diye :)

bu yıl da harika görünüyor :-[

kaşığımız dünden hazır, ellerinize sağlık ;)


Ben de dün düşünmüştüm hak yolcusu kardeşimiz bu sene bize aşure pişirmeyi unuttu mu acep diye :)

bu yıl da harika görünüyor :-[

kaşığımız dünden hazır, ellerinize sağlık ;)


aslında mubareği aşurenin 10 da yapıcaktım ama o gün çarşamba olunca

çay davetim vardı oraya gitmek zorunda olunca yapamadım...

kısmet bugüneymiş ..

alın kaşığı gelin diyorsunuz beni üzüyorsunuz, :'(

KİMSEYE VERMEYİN HEPSİNİ BEN YİYEYİM NOOOOLUUUUURRRR,

hep aynı şey oluyor,

ciğerci kedisi gibi yalanıyoruz ekran başında........ ::)


alın kaşığı gelin diyorsunuz beni üzüyorsunuz, :'(

KİMSEYE VERMEYİN HEPSİNİ BEN YİYEYİM NOOOOLUUUUURRRR,

hep aynı şey oluyor,

ciğerci kedisi gibi yalanıyoruz ekran başında........ ::)

Hak yolcusu kardeşim elinize, emeğinize sağlık.Çoook güzel görünüyor.
Beyaz olunca, ilk bakışta süt girmiş dedim doğruymuş. :)


Ben de dün düşünmüştüm hak yolcusu kardeşimiz bu sene bize aşure pişirmeyi unuttu mu acep diye :)


:)

Harika görünüyor. Çokça tüketmeme rağmen, yemeden geçemem :D
Elinize sağlık sevgili Hakyolcusu ;)


elinize sağlık..süper olmuş....

:P

çok teşekkür ederim afiyet bal şeker şifa olsun..

Ellerinize sağlık Hak yolcusu kardeşim .Hiç sütle denemedim tadı nasıl oluyor acaba ?

sayın hak yolcusu kardeşim benim hisemi ayırın yoksa yeniden pişirin çünkü özel tayyeremle yola çıkıyorum ;D ;D ;D


sayın hak yolcusu kardeşim benim hisemi ayırın yoksa yeniden pişirin çünkü özel tayyeremle yola çıkıyorum ;D ;D ;D




ne demek yetişemiyenlerinkisi hazır bekletiliyor buyurun teyyarelerinizi yollayın.. ;D ;D ;D

elinize sağlık. :)


Tatlılar

MollaCami.Com