Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Filistin'den Türkiye'ye Mektup..

Türkiye'de öğrenim görmüş Filistinli İnşaat Mühendisi Muin Naim, Türk halkına mektupla seslendi ve "Biz burada ölürsek bunda sizin payınız var..." dedi.

Filistinli İnşaat Mühendisi Muin Naim, internet kanalıyla gönderdiği mektubunda; "Biz Filistin halkı olarak kıyamet gününde ve Allah'ın huzurunda hakkımızı helal etmeyeceğiz. Biz burada ölürsek sizin payınız var bunda; eğer her biriniz çıkıp da elinden geleni yapmazsa. Allah'ın huzurunda kardeşlik hakkımızı isteyeceğiz sizden" dedi.

Naim, mektubunda Gazze'de yaşanan dramı gözler önüne serdi. Naim'in Türk halkından yardım istediği mektupta şu ifadeler yer aldı:

- "BİLGİSAYARIMIN PİLİNİN SON DAKİKALARINI KULLANIYORUM"

"Gazze'den selamlar gönderiyorum. Ama Allah bilir belki size gönderebileceğim son selam olabilir; çünkü bilgisayarımın pilinin son dakikalarını kullanıyorum. Gazze'de elektrik, petrol ve su bitmiş durumdadır. Hastanelerde jeneratörlerin son mazot litreleri kullanılıyor, ondan sonra hastanelerdeki elektrikler de kesilecek. O saatten 24 saat içerisinde 400 diyaliz hastası ölüme mahkum olacak ve yoğun bakımda olan yaklaşık 200 genç ve yaralıyı kaybedeceğiz. Bununla birlikte sürekli ilaç ve elektrik gerektiren ameliyatlar durdurulacak. Bu hepsi değil, Gazze'nin dramı daha çok hikaye anlatıyor. Mesela fırınlarda ekmek yok, pazarda un yok, ilaçların çoğu bitmiş durumda, sınırlar İsrail ve Mısır tarafından kapatılıyor.

- "BOYNUNUZA EMANETTİR Kİ TÜRK HALKINA SÖYLEYİN..."

Boynunuza emanettir ki Türk halkına söyleyin; biz Filistin halkı olarak kıyamet gününde ve Allah'ın huzurunda hakkımızı helal etmeyeceğiz. Biz burada ölürsek sizin payınız var bunda; eğer her biriniz çıkıp da elinden geleni yapmazsa. Allah'ın huzurunda kardeşlik hakkımızı isteyeceğiz sizden.

- "KENDİMİ FİLİSTİNLİ BİR TÜRK OLARAK TANITIYORUM"

Ben kendimi Filistinli bir Türk olarak tanıtıyorum. O kadar seviyorum ki sizi; onun için sizden bir şey yapmanızı bekliyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde okumuş bir Filistinli inşaat mühendisi. Saygılarımla Muin Naim."


İha

diyecek bir şey bulamıyorumki kardeşim.adam sonuna kadar haklı.biz buradan bir şey yapamıyoruzya onamı yanalım yoksa mısır' ın yaptığınamı yanalım neredyse mısırıda israille aynı kefeye koyacağım.yazıklar olsun sana mısır.yuh olsun...

mazlum Mİlletlerin ÜMİDİ büyük OSMANLI ...o ruhu yakaladığımız an.yahudiler kendilerine dünyada yer bulamayacaklar...öyle inanıyorrum.....

:'( :'( :'( Rabbim merhamet eyle... :'( :'( :'(

dualarımızı eksik etmeyelim ama en azından gücümüz nisbetinde elimizden geleni yapalım ne mi:
-Cuma günü bütün türkiyedeki camilerde yardım toplandı namaz çıkışı ve bu yardım toplama kampanyası daha devam edecek..
-bizzat başbakanlık tarafından 3-4 banka hesabı açıldı filistine yardım toplamak için.
-ayrıca insani yardım kuruluşları da yardımlarınızı filistine iletmek için bekliyor....

TÜRK milletinin böyle bir vebal altında olduğunu düşünmüyorum.
Filistin eski lideri Yaser Arafat'ın son sözlerini beki hatırlayanınız vardır.

Türkler, dolayısıyla Osmanlı'lar her daim yardım elini asla eksik etmediler. Şimdi de aynı. Bizler doğru dürüst yemek yiyemiyoruz, doğru dürüst eğlenemiyoruz, onlar orada bombalanırken gülemiyoruz, çocuklar sersefilken göz yaşlarımızı dindiremiyoruz... Belki bizler bedenen yanlarında değiliz ama ruhen aynı ortamı zaten yaşıyoruz... Asla yalnız olmadılar, olmayacaklar da...

Neyse konuyu kaydırmadan susmak en iyisi. Anlatmak istediklerim yine içimde kalsın. Böylesi daha iyi :)

Bu konuda milletimiz kendi çapında çalışırken; malum onlar için yapılan dualar, yardım kampanyaları vs., devletimiz ayrıca çalışmakta...

RABBim mazlumların yar ve yardımcısı olsun. Zalimlere karşı gelmekte güç kuvvet versin. Amin...

amin...


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com