Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şoke eden elektrik faturası

31 Aralık 2008 Çarşamba




15 günlük elektriğin karşılığı olarak gönderilen fatura yaşlı çifti şoke etti. Yetkililerin itiraza verdiği cevap hayli ilginç.


İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (AYEDAŞ) abonelerine yüksek tutarda gönderdiği elektrik faturaları tepki çekiyor. Ümraniye'de yaşlı bir çiftin oturduğu apartman dairesine 24 bin 606 YTL'lik fatura gönderildi.

İnkılap Mahallesi'ndeki dairelerinde oturan Süleyman ve Fatma Batgiter çifti, AYEDAŞ'ın gönderdiği faturayı görünce şoke olduklarını söyledi.

Tek odada oturduklarını belirten Süleyman Batgiter (75), "Benim fabrikam mı var ki bu fatura geliyor?" diye tepki gösterdi. Aylık ortalama 40-50 YTL'lik elektrik kullandıklarını hatırlatan Batgiter, "Evimde kullandığım elektrik miktarı belli. Böyle bir fatura gönderilir mi? Biz yaşlı karı-kocayız. Benim fabrikam mı var? Faturayı gönderenler hiç düşünmüyorlar mı? Bir dairede bu kadar elektrik kullanılır mı? diye. Bunların Allah korkusu da yok. İnsafsızlık yapıyorlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

PARAYI YATIR SONRA HATAYI DÜZELTELİM

Elektrik faturasını düzeltmek için AYEDAŞ'a 6 defa dilekçe verdiğini belirten Süleyman Batgiter'in oğlu Nizam Batgider ise, kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini söyledi. Daha öncede çok yüksek miktarlarda fatura kesildiğini iddia eden Nizam Batgider, AYEDAŞ'ın sayacı değiştirmesini istediğini belirterek, "Babamın oturduğu daireye daha önce de yüksek miktarlarda fatura gönderildi. AYEDAŞ'a müracat ettim. Bana saatin bozuk olabileceğini söylediler, ben de saati değiştirdim. Şimdi de 24 bin 606 YTL tutarında fatura geldi. Faturayı götürdüm, hatanın düzeltilmesini istedim. Ancak bana 'önce bu parayı yatır, daha sonra hatayı düzeltelim' diyorlar. Fatura çok yüksek olduğu için ödeyemiyorum. Eğer ödeyemezsem elektriğimiz kesilecekmiş." diye konuştu.

Özrü kabahatinden büyük :o
Allah yardımcısı olsun yaşlı çiftlerin :-\
Krizin TeĞeT değil de tam da içimizden geçtiği bu dönemde 24 bin küsür TL için tefecilerin ellerine düşmezler umarım ::)


Güncel Haberler

MollaCami.Com