Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cehennemde kalan 50 Türk!

Gazze'de 50 Türk'ün yaşadığı ortaya çıktı. Hepsi de Filistinlilerle evli. Türkiye'deki yakınları ise onları bir an önce çağırıyor ama onlar Gazze'den çıkamıyor...
İSRAİL ASKERLERİNİN İŞGAL ÖNCESİ İBADETİ

SAVAŞ BÖLGESİNDEN SON FOTOĞRAFLAR

İSRAİL GAZZE'Yİ VURDU/VİDEO

Merkezi Gazze'de bulunan Filistin Türk Dostluk Derneği Başkanı Nasır Haccar, kentte yaşayan yaklaşık 50 Türk ile ailelerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.


45 TÜRK KADINI VE 5 TÜRK ERKEĞİ FİLİSTİNLİ EŞLERİYLE GAZZE'DE

Haccar, telefonda yaptığı açıklamada, Gazze'de kocaları Filistinli olan yaklaşık 45 Türk kadını ile eşleri Filistinli olan 5 Türk erkeğin yaşadığını söyledi.

Eşi Burcu Haccar ile yıllar önce İzmir'de üniversite öğrenimi sırasında tanışarak evlendiğini ve Gazze'ye yerleştiklerini anlatan Haccar, şu an en büyüğü 10 yaşında, en küçüğü ise 3 aylık 4 kızları bulunduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'DEKİ YAKINLARI ÇAĞIRIYOR ONLAR GAZZE'DEN ÇIKAMIYOR

Filistin Türk Dostluk Derneği Başkanı Nasır Haccar

İsrail saldırılarından sonra Gazze'deki Türklerin Türkiye'deki yakınlarının büyük bir endişeyle telefona sarıldığını aktaran Haccar, “Türkiye'deki yakınlarımız bir an önce burayı terk etmemizi istiyor. Maalesef şu an için bu imkansız. Gazze'den çıkmak mümkün değil” diye konuştu.

İsrail'in sürekli telefondan sesli mesajlarla “Silah varsa evlerinizi boşaltın, çünkü vurulacak” şeklinde uyarılarda bulunduğunu, son olarak da helikopterle Arapça uyarılar atıldığını aktaran Haccar, “Bu duyurularda saat 19.00'dan sonra hareket halindeki tüm araçların vurulacağı bildiriliyor” dedi.

TELEFONUN ÖBÜR UCUNDAKİ BOMBA SESLERİ

Bu arada, Nasır Haccar ile görüşme sırasında telefonun öbür ucundan peş peşe patlayan bomba sesleri ile birlikte Haccar'ın yanında bulunan kızları Zeynep (6), Süreyya (10), Deniz (4) ve Hudel'in (3,5 aylık) çığlık ve ağlama sesleri duyuldu.

Konuşmayı keserek çocuklarını sakinleştirmeye çalışan Haccar, pencereden uzak durmaları uyarısında bulunarak, “Çocuklarımın psikolojileri bozuldu. Korkudan her birinin dudakları uçakladı” diye konuştu.

“İSRAİL TAM ANLAMIYLA BİR KATLİAM PEŞİNDE”

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çocuk doktoru Nasır Sadi ile evli olan İzmirli Birgül Sadi ise İsrail saldırılarını televizyondan izleyen Türkiye'deki yakınlarının telefonlara sarıldığını söyledi.

Sağlık durumlarının iyi olduğunu, ancak korku ve endişe içinde yaşadıklarını anlatan Birgül Sadi, İsrail uçaklarının ilk saldırısından sonra lise 2. sınıf öğrencisi olan kızı Hayat'ın (16) okulda olduğunu belirterek, “Okulun olduğu bölgeden dumanlar yükselirken büyük bir korku yaşadım. Çocuğumun sağlığından endişe duydum. Çok şükür ki korku içinde dışarı çıkmak isteyen öğrencileri öğretmenleri engellemiş ve okul binası içinde tutmuş. Kızım, saatler sonrası okula ulaşan amcasıyla eve döndü” dedi.

“Her saat kentin bir yerinden bomba sesleri yükseliyor. İsrail tam anlamıyla bir katliam peşinde” diye konuşan Birgül Sadi, bütün dünyanın ayağa kalkarak İsrail saldırılarını durdurmasını istedi.

Dr. Nasır Sadi ise Şifa Hastanesi'ne her saat onlarca ölü ve yaralı geldiğini, saldırıların hala devam ettiğini bildirdi. Hastanedeki tüm doktorların acil serviste toplandığını ve gelen yaralılara hep birlikte müdahale etmeye çalıştıklarını kaydeden Sadi, elektrik hatlarının zarar görmesi nedeniyle oldukça zor koşullar altında müdahalelerde bulunduklarını ifade etti.

Saldırılarda çok sayıda sivil ile çocukların da hedef alındığının altını çizen Dr. Nasır Sadi, Gazze halkının ölümle yaşam arasında mücadele verdiğini sözlerine ekledi.

Kahr-u perişan olsunlar >:(

Bu arada sessiz kalan Amerika ne tilkilik peşinde kim bilir >:(

RABBim madur durumda olanların yardımcısı olsun. Masumlar ölmesin. Düşmanlara fırsat vermesin hz. Allah... :'(

amin... :'( :'( :'(

Bizde üzerimize düşen vazifelerimizi yerine getirmez isek,onlar dünyadaki cehennemde kalmış,Allah korusun bizde gerçek cehennemde kalabiliriz.Biz ne yapabiliriz diyenler ancak dua ederiz diyenler,Allah için tabi dua edeceğiz fakat onlar şuan ekmeğe suya her türlü tıbbi malzemeye ihtiyaç içindeler bunlara imkanları olanlar bir şey yapmalı hemen başka ne yapabiliriz hemen kuranı kerim bilenler kuran okuyup sevabını bağışlayıp okunan kuran hürmetine dualar edilmeli,oruçlar tutulup sevabı bağışlanıp oruç hürmetine dualar edilmeli,nafile namazlar kılınıp sevabı bağışlanmalı kılınan namazlar hürmetine dualar edilmeli o kardeşlerimize yardım götürmek için yardım kuruluşları kurulmuş onlara elimizden geldiği kadar yardımda bulunmalıyız,bunlar acizane düşündüklerim,kardeşler hulusi kalb ile gözyaşı dökülerek yapılan dualara çok ihtiyacımız var ne olur tefekkür edelim dua edelim bu işler inanın çok vebali olan işler.Allah,emanet olunuz selam ve dua ile.


Kahr-u perişan olsunlar >:(

Bu arada sessiz kalan Amerika ne tilkilik peşinde kim bilir >:(

RABBim madur durumda olanların yardımcısı olsun. Masumlar ölmesin. Düşmanlara fırsat vermesin hz. Allah... :'(

Amin Amiiin :'( :'(

inşllh üzerimize düşen görevleri yapabiliriz böyle bir durumda.

vakit ayırıp okudugunuz için tşkkr ederim.


Kahr-u perişan olsunlar >:(

Bu arada sessiz kalan Amerika ne tilkilik peşinde kim bilir >:(

RABBim madur durumda olanların yardımcısı olsun. Masumlar ölmesin. Düşmanlara fırsat vermesin hz. Allah... :'(
amin :'(


vakit ayırıp okudugunuz için tşkkr ederim.

konuya olan ilgi ve alakanız için tşkkr ederim.

ilgi duymamak üzülmemek mümkün mü?

Allah yardimcilari olsun insallah en kisa zaman da kurtulurlar :-[ :-[


inşllh.Rabbim yar ve yardımcıları olsun.

vakit ayırıp okudugunuz için tşkkr ederim.


Güncel Haberler

MollaCami.Com