Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Uluslararası toplum katliama seyirci Kalıyor!!!


Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İsrail Saldırılarıyla İlgili Olarak, "İnsanlığa Uygulanan Barbarca Saldırıya Ne Yazık Ki Uluslar Arası Toplum Seyirci Kalıyor" Sözleriyle Tepki Gösterdi.



Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İsrail saldırılarıyla ilgili olarak, "İnsanlığa uygulanan barbarca saldırıya ne yazık ki uluslar arası toplum seyirci kalıyor" sözleriyle tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye - Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve beraberindeki milletvekilleri ile birlikte toplam 9 kişilik heyet, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyetin sadece AK Parti milletvekillerinden oluşması dikkat çekti.


Heyete ziyerettten dolayı teşekkür eden Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, "İnsanlığa uygulanan barbarca saldırıya ne yazık ki uluslararası toplum seyirci kalıyor. Uluslararası mahkemeler sessiz kalıyor" dedi. Bütün İsrail makamlarının yargılanması gerektiğini belirten Maruf, "İsrail'de kim daha çok kan dökerse halkın beğenisini kazanıyor ve en çok oyu o alıyor. Bunun acısını da Filistin halkı çekiyor. Filistin halkına uygulanan cinayet, uygulanan saldırılar devam edecektir" ifadesini kullandı. Maruf açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tüm dünyada dostlarımız ve kardeşlerimiz var. Türkiye bunların başında geliyor. Türkiye halkının desteğini çok iyi biliyoruz ve bunun bilincindeyiz. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda Filistin'e ne denli destek verdiğini gördüm. Güçlü bir tutum içinde olduğundan dolayı gurur duyuyorum. Barbar saldırıların sona ermesi için Türkiye'nin girişimlerinin sonuç vermesini bekliyorum. Türkiye ortadoğu'da güç sahibi. Bu rolünün hakkını vermek için çok çaba sarfediyor. İnanıyorum Türkiye'nin çabaları sonuç verecek. Filistin'de yaşanan bölgesel sorun aynı zamanda. Türkiye'nin bölgedeki rolü büyük olduğu için girişimlerinin sonuç vermesi bizim için önemli. Filistin halkı, bir an önce katliamın sona ermesini talep ediyor. Sınır kapılarının açılarak yardımların Gazze'ye ulaşmasını istiyor. Barış girişimlerinin devam etmesini, atılan adımların sonuca ulaşmasını bekliyor Filistin halkı."

Türkiye'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Büyükelçi Maruf, "Türkiye olarak desteğinizi yansıtmasanızda biz zaten sizi biliyoruz. Siz bizden daha çok Filistinlisiniz. Türk halkı ve Türkler, Filistin davasına kendi davaları gibi sahip çıkıyor" dedi.

Gazze'deki saldırılardaki son duruma ilişkin bilgiler de veren Maruf, "Ölü sayısının en son olarak 310 civarında olduğu yaralıların ise 1000'den fazla olduğunu öğrendim. Savaşın ne zaman duracağı da belli değil. İsrail'in bu saldırıları kara harekatının bir öncüsüdür. İsrail askeri hedef aldım diyor ama Gazze'de zaten asker yok. Polis var o da şehirdeki güvenliği sağlıyor. Gazze'de herkes sivil. Hayat tamamen durdu Gazze'de. Tıbbi yardım malzemeleri Mısır kanalıyla ulaştı Gazze'ye. Yardımlar ile ilgili ne yapılabilir? diye yarın İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği tarafından Mısır'a gezi düzenlenecek" diye konuştu.

Türkiye - Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan ise, Parlamento ve Türk halkını temsil sıfatıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gazze'de insanlık dramı olmanın ötesinde İsrail'in bir süreden beri uyguladığı soykırım olarak nitelendiriyorum. Bir insanlık suçudur. İnsanlık Gazze'de ve Filistin'de yaşanalar konusunda tam bir sınav vermektedir. İnsanlığın bu sınavdan başarılı bir şekilde geçtiğini söyleyemem" dedi.

Uluslararası toplumun, Filistin'de yaşananlara sessiz kalmasını anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Zeyid Aslan, "Türkiye'nin her köşesinde Filistin'de yaşananları lanetleniyoruz. Uluslararası toplum, Birleşmiş Millerler, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği gibi kuruluşları bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum. Sivil vatandaşları hedef alan bu saldırıların durdurulması için çok acil harekete geçilmesi gerekiyor. Bizler kendi üzerimize düşeni uluslararası alana taşımaya çalışıyoruz. Bir an önce insani yardım için uluslararası kuruluşlar gayret etmeli. Sivil toplum kuruluşlarının kapılarında yardım için kuyruğa girmiş durumdalar insanlarımız. Bu da Filistin halkıyla Türk halkı arasındaki uzun yıllara dayanan dostluğun dayanışmanın göstergesidir. Birleşmiş Milletler ve dünyanın çeşitli yerlerine demokrasi getireceğim diyen Amerika Birleşik Devletleri'nin daha aktif görev almasını istiyorum" dedi. (CİHAN)

..DUA LARIMIZ ONLARLA

inşllh kardeşim.
duyarlılıgınız ve konuya ilginiz için tşkkr ederim.

Uluslararası toplum katliama seyirci Kalıyor >:(
malesef öyle :(
dualarımız onlarla :'(


inşllh kardeşim.
duyarlılıgınız ve konuya ilginiz için tşkkr ederim.


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com