Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Araçların muayenelerinde yeni dönem

Araçların muayenelerinde yeni bir dönem başlıyor; artık görev özel sektörde... Yeni araç muayene istasyonları Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösterecek. Yeni muayene istasyonlarının tanıtımı yapıldı, toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
Araç muayenelerinde hizmet artık özel sektör eliyle yürütülecek.

İki ay içinde 16 ildeki istasyonların tamamlanmasıyla birlikte 189 modern araç muayene istasyonu hizmete girmiş olacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım daha önce kamunun eliyle yapılan araç muayenelerinde yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Yıldırım, modern devlet anlayışında devletin araç muayene etmeyeceğini söyledi.

Yıldırım, "Sürücü hata yapabilir. Ancak bizim trafik kazalarına sürücü hatası deme lüksümüz olamaz. Artık, freni patlayıp otobüs durağına giren bir kazaya rastlamayacağız. Kuyruk lambaları veya fren lambaları yanmayan bir araca arkadan çarpan bir başka araç ile karşılaşmayacağız. El freni tutmadığı için kendiliğinden aşağıya doğru hareket eden bir araca rastlamayacağız" dedi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de bu yatırımla trafik kazalarının en aza indirilmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Şahenk, proje ile toplam 1 milyar dolar yatırım gerçekleşeceğini söyledi.

20 yıllık işletme süresi boyunca araçların muayene edilmesinden elde edilecek gelirin yaklaşık 7.3 milyar doları hazine payı olarak, 2.7 milyar doları da KDV olarak Maliye Bakanlığı'na aktarılacağını belirten Şahenk, "Devletin 10 milyar dolarlık bir kazanç sağlayacak" diye konuştu.


Güncel Haberler

MollaCami.Com