Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türk sinemasına Kürtçe KLİP çekti

Türk sinemasına Kürtçe KLİP çekti
Gani Rüzgar Şavata TRT'den önce davrandı. Daha çekimleri esnasında tartışmalara neden olan Saddam'ın Askerleri' filmine tamamı Kürtçe klip çekerek bir ilki gerçekleştirdi...


Ersin Çelik'in haberi

TRT'nin Kürtçe olarak yayın yapacak 'Heşt TV' açılımından sonra Kürtçe'ye bir destek de sinema dünyasından geldi. Ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Türk sinemasında bir ilki gerçekleştirerek, Ocak ayında gösterime girecek olan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmi için tamamı Kürtçe klip çekti. Filmde rol de alan ünlü türkücü Güler Işık'ın seslendirdiği Kürtçe klip, mahkemelik olan at sürükleme sahnesi ile başlıyor.

İŞKENCELER GERÇEK DİYE ALTIN PORTKAL'A GİDEMEDİ

Kuzey Irak'ta devrik lider Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskınları ve işkenceleri beyaz perdeye yansıtan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, Haber 7'ye konuştu.

Türk sinemasında adını “Sınır”, “Dava / Doz” ve “Dumanlı Yol” filmleri ile duyuran Gani Rüzgar Şavata, Kuzey Irak’ta çekilen acıları gündeme getirdiği ‘Saddam’ın Askerleri’ filminin işkence sahnelerinin çok gerçekçi olduğu öne sürülerek, Atilla Dorsay tarafından Antalya Altın Portokal Film Festivali'ne alınmadığını belirtti.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı filminin başrollerinde ünlü manken Tuğba Özay ile birlikte oynayan Şavata, "Irak'ta dökülen kan sadece ABD işgalinde yaşanmadı. Ezelden beri Irak'ta bu bölgede bu acıları mazlum halk ve halklar yaşadı ve yaşamakta. Dün Bush'un tepesine fırlatılan pabucun göstergesi de budur" diye konuştu.

KÜRTÇE AĞLADIYSAM SUÇ BENDE Mİ?

Ocak ayında gösterime girecek olan filmine Kürtçe klip çeken Şavata, TRT’nin Kürtçe TV projesinin içinde olacağını da söyledi. “Bana göre her dil insanı tanımlar. İnancımızda da kültürümüzde de tarihimize baktığımızda da bu böyledir. Gerçekler hiçbir zaman saklanamamıştır” diyerek neden Kürtçe klip çektiğine açıklık getiren Gani Rüzgar Şavata şöyle konuştu: “Güneşi balçıkla sıvamaya kalkanlar, güneşi görmeden ölmüşlerdir. Önemli olan toprakta yeşeren bütün filizlerin hür yaşama haklarıdır. Ben, anamdan doğduğumda Kürtçe lisanımla ağladıysam suç bende mi? Türkçe kadar, Kürtçe de konuşmak, türkü söylemek, ağlamak, hakkım. Ben bu halkın sanatçısıyım. Halkımın konuştuğu her dil benim dilimidir. Tek olan varlık inancım İslam'dır. Bundan öte güzel ne olabilir."

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin kostümleri özel olarak Kuzey Irak'tan getirilmiş.

TRT nin kürçe yayına başlaması,bu bölge için güzel olur.inşaallah hayırlara vesile olur...hain roj tv den bir nebze kurtulmuş olurlar...batı için belki önemsiz olabilir.doğuda bu gerekli.ve elzem...


Güncel Haberler

MollaCami.Com