Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Papadapulos büyük Türk düşmanıydı

Denktaş: Papadapulos büyük Türk düşmanıydı

Papadopulos'un ölümü üzerine ailesine başsağlığı dileyen KKTC eski Cumhurbaşkanı Denktaş, "Benim hiçbir zaman yakın dostum olmamıştır. Cenazesine katılmayacağım" dedi.
KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Tasos Papadopulos'un ölümü üzerine ailesine başsağlığı dileyerek, "Ama bu gök kubbede bıraktığı seda Türkler açısından hoş değildir. Benim hiçbir zaman yakın dostum olmamıştır. Cenazesine katılmak için gösteriş ve jest yapmaya hiçbir ihtiyacımız yoktur." dedi.

Rauf Denktaş, Kısbıs'a giderken Atatürk Havalimanı'nda eski Rum liderin ölümüne ilişkin soruları yanıtladı. Asıl mesleği avukatlık olan ve kendisinden 10 yaş küçük Papadopulos'un başlangıçtan beri EOKA mensubu olduğunu hatırlatan Denktaş, "En büyük başarısı, Türkleri imha planı içerisinde Makarios'un başkanlığında rolünü almıştır ve uygulamasını büyük bir hınçla yapmıştır. Bizim dinimizde ölünün arkasından kötü söz söylenmez. Kötü söz söylemiyorum, tarihi olayları sıralıyorum. ABD'ye 'Türk donanması karasularımıza girdiği takdirde tümünü derhal imha edecek hem imkanımız hem planımız vardır' diye tehdit savuran bir kişidir. Büyük bir Türk düşmanıydı. Kıbrıs'ın Yunan toprağı olduğuna inanmış, Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'nin, Kıbrıs üzerinde hakları olmadığı kanaatiyle Makarios'la birlikte Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamak için giriştikleri mücadele neticesinde ada ikiye bölmüştür. Bölünme ortadan kalksın, Kıbrıs tekrar eşit şartlarda bir ortaklıkla birleşsin girişimlerinin daima karşısında olmuştur:" diye konuştu.

Papadopulas'un "Türklere taviz yok" siyaseti güttüğünü tekrarlayan Denktaş, "Ölümünden 3 hafta önce hastalığının içerisinde bile "1960 cumhuriyeti, Türklerin söylediği gibi ortaklık değil, üniter bir devletti. Ve yeni bir ortaklık olamaz" diye beyanat yapma ihtiyacını duymuştur." diye konuştu.

Denktaş, ailesine başsağlığı ve sabır dileğinde bulunarak, "Ama bu gök kubbede bıraktığı seda Türkler açısından hoş değildir. Katliamlar, masum insanların katli, ENOSİS adına her türlü yalanın dünyaya söylenmesi sadece onun değil bütün liderlerin marifeti arasındadır." dedi.

''PAPADOPULOS'UN CENAZESİ İÇİN JEST YAPMAYA İHTİYACIMIZ YOK''

"Bir Türk büyüğü olarak jest yapıp cenazesine katılacak mısınız?" sorusu üzerine Rauf Denktaş şu cevabı verdi: "Büyüklük gösterme meselesi değildir. Böyle bir ihtiyaç yoktur. Onlar bizim cenazemize katılmazlar. Katılırlarsa bir gösteriş için katılırlar. Ama böyle bir gösteriş, jest yapmaya hiçbir ihtiyacımız yoktur. Bu akıldan vazgeçelim. Bu gibi jestlerle bir yere varamazsınız. Dünyaya da yanlış mesajlar verirsiniz. Dünyanın beklediği; Kıbrıs Türkleri ayrı devlet istemesin, ayrı egemenlik istemesin, ayrı eşit bir halkız demesin. 'Kıbrıslılarız' diyerek Rumların içinde yüzde 20 azınlık olmayı kabul etsin. Dolayısıyla sizin jest dediğiniz başka türlü anlaşılır. Ayrıca ben bir makamda değilim. Benim yakın bir dostum değildi, hiçbir zaman olmamıştır. Bizim makamlarımız böyle bir jest yapacaklarsa haklarıdır. İsterlerse de yaparlar kimse de niye yaptın diyemez."



haber7


Denktaş: Papadapulos büyük Türk düşmanıydı




o kesin zaten... >:( >:(


Güncel Haberler

MollaCami.Com