Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bayram tatlım Kalbura basma

Buda benim BAYRAM TATLIM KALBURA BASMA..

MALZEMELER

1-Subardağı süt
1-su bardağı zeytinyağ
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1-tatlı kaşığı karbonat
1-fincan irmik
2-fincan toz şeker
aldığı kadar un
1-su bardağı ceviz

ŞURUBU İÇİN

2-su bardağı su
4-subardağı şeker
2-incedilim limon
varsa 6-7 tane karanfil yoksa kabuk tarçın
ben tarçın kullandım

YAPILIŞI

Ben ölçümü resimde gördüğünüz gibi biraz büyük su bardağı tuttum
siz isterseniz 2 ölçüden yapabilirsiniz...



tarife devam edeyim verilen ölçülerdeki malzemeyi
derin bir kaba koyun ve güzelce kulak memesi tabirince bir hamur elde edin

sonra resimde görüldüğü gibi elinize cevizden az büyük bir hamur alıp onu rula haline getirip
rende üzerindenki ince kısıma bastırarak yayın ve içine cevizi yerleştirin



ve yine resimdeki gibi azını kapatın ve kapattılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin



170 derecede ısıda 45 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin
fırından çıkarın kalbura basma soğuk ,şerbet sıcak üzerine dökün



1-2 saat dinlendikten sonra yani şurubunu çektinten sonra servis yapın
AFİYET OLSUN...

AYYYY ÇOK GÜZEL ÇOKTA SEVERİM HEMEN YAPICAM BAKLAVA YAPAMADIMDA ;D ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ HAK YOLCUSU. :)


AYYYY ÇOK GÜZEL ÇOKTA SEVERİM HEMEN YAPICAM BAKLAVA YAPAMADIMDA ;D ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLİ HAK YOLCUSU. :)


tavsiye ederim kardeşim inanın çok güzel oldu ..

teşekkür ederim gözlerinize sağlık..

ellerinize emeginize saglik süper görünüyoo :P

teşekkür ederim beğenmenize sevindim gözlerinize sağlık..

Ellerine sağlık gerçekten çok nefis görünüyor.Çubuk tarçın eminim dahada hoş bir aroma vermiştir. :)

Bu tür tatlıların şerbetleri husunda bize vereceğin püf noktaları varmı acaba? Yani bazen kıvamını tutturmak çok zor oluyor. :-[ ::)

evet anise dediğiniz gibi tarçın hakikaten değişik bir aramo verdi bende bu bayram ilk defa bu tatlıya kabuk tarçın kullandım daha önceleri karanfil koyardım akşam baktım karanfilim yokmuş birde böyle deniyeyim dedim çok hoş oldu..

sevgili anise şurubu çok fazla kaynatmayın

bir taşım kaynayıp köpük yapınca 3-4 dakika kadar kaynatın sonra elinize kaşık yardımıyla şurubu bulaştırın elinizde tutukluk yapıyorsa o şurup olmuş demektir fazla kaynatırsanız şurup erken şekerlenir...

ben bu şekil yapıyorum..

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :P


Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :P


Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :P

teşekkür ederim gözlerinize sağlık..

Tarif için teşekkür ederiz.
Günlerinizin bayram tadında her daim tatlı geçmesi dileğiyle... :)

bende teşekkür ederim sizinde gözlerinize sağlık..

ben de çok severim....
tarçınla evet güzel oluyor...
elinize sağlık


ben de çok severim....
tarçınla evet güzel oluyor...
elinize sağlık


sizinde gözlerinize sağlık teşekkür ederim sağolun..

bi gün inşllh kesin bu hak yolcusuna gidip misafir olucam ben varya....
o zaman bu tatlılardan bi yapmassan varya...
ama olmazki dimi....
saol tarif için...
bende yaptım ama ikram edecek kimse gelmedigi için bi tepsiyi napcam diye kara kara düşünüyorum....


Tatlılar

MollaCami.Com