Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dizilere bu gözle baktınız mı hiç?

Dizileri bir de bu gözle seyredin!


Diğer bütün dizileri de bu bakış ve gözle seyredelim.Acaba bilinç altına mesajlar mı verilmek isteniyor?

Beyin kontrolü, şuur bulandırma, kültür asimilasyonu sadece insanların göremedigi fakat beynin algılama arka alt lobuna kaydedilen 25. karelerlemi yapılıyor. Aynı zamanda son zamanlarda artan kadın programları aşiret ağırlıklı Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, simdi de Rumeli dizileriyle yapılıyor?

Bir de son zamanlarda birdenbire artan bitkisel tedavilere yönelik tavrın arkasında kimler hangi tröst, karteller var ? Yoksa beyaz mafya denilen güç sonuncusu, Türkiye'de yapılan basına ve halka kapalı uluslararası gizli bir toplantının sonucunda alınan, önemli bir maddenin icrası için mi dügmeye basılmıştır?

Yoğun sualler üzerine Kurtlar Vadisi resminin seçilmiş olması o gözle dizilerin izlenmesi gerektiğini vurgulamak içindir. Tabii sadece bu değil...

Ülkemiz dünyada ikinci ilaç tüketen ülke konumundan birinciliğe mi çıkarılmak isteniyor?
Aynı zamanda Sağlık turizmi adı altında hastaneler ve medikal çöplükler ülkesi mi yapılmak istenmektedir? Elbette ki sözümüz bu işi kanun ve kurallarına göre yapanlara degildir.

Dizileri bir de bu gözle seyredin Yazıda geçen dizilerdeki karakterler için tercih edilen isimler şaşırtıcı.BİR DÜŞÜNÜN BAKALIM......

"İsimler ve diziler "
Bir okuyucumuz ilginç bir mail göndermiş. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum:
"Sayın yetkili;
% 99'u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye'nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir. "Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah'ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV'de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, kom şunun karısına göz dikmiş tipleme.

"Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur'ân-ı Kerim'in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adı.

"Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, salak, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı. "Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup Allah'ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV'de yayınlanan Beyaz Gelincik Dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, Aşağılık dizi karakterinin adı...

"Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah'ın 99 isminden biridir. ATV'de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her t ürlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu...

Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz'in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

"Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup Allah'ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, "Mennan gel Lan buraya hayvan" demekte, Allah'ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması kesinlikle kabul edilebilir değildir.

"Bu isimler toplumumuzda "Allah'ın kulu" mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak Allah'ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmektedir.

"Bu milletin başına ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve değerlerine sahip çıkanlardan olursunuz. Saygılar."
Bu yazıyı gönderen okuyucumuz sadece bize değil, RTÜK'e de göndererek bilgilendirmiş. Hassasiyeti için teşekkürler.

Tarih : 12.09.2007

alıntı

zaten o saçma sapan bır dizi olsa gerek insanlar izlemekten ne anlıyo

Bu yazi hic ilgimi - cek - me - di...

Oku ma dim bile...

Cunku Biz ailece televizyon seyret - mi - yo - ruz..

Deneyin....

Farkini...

faydasini ....

Yararini...

gorun....


Inanin cok hosunuza gidecek...

valla en güzelini siz yapıyomuşunuz.ne mutlu size.
okudugunuz için tşkkrlr....

gerçekten televizyonsuz yaşamak daha güzelmiş. haberleri gazetelerden oku, faydalı bilgilere de zaten internetten kolayca ulaşabiliyorsunuz. kitaplarda bilgi yumağı. bu kötü alışkanlığımı bıraktım umarım tekrar dönmem. çok önemli bir konuydu gerçekten. toplumun knayan yarası dediklerinden. bu yaraya herkes elinden geldiğince pamuk bassın inşaallah..
paylaşımiçin teşekkürler.

o gozle seyredecegimize, hic seyretmesek?:)


Güncel Haberler

MollaCami.Com