Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Koca bir belde unutuldu!

[right]04 Aralık 2008[/right]
Koca bir belde unutuldu!

Bu seçimlerde listeler tartışma konusu. Ölüler diriliyor, 2 kişilik evden 6 kişi çıkıyor... Son olarak da bir belde unutuldu...

Samsun'da seçmen kütük listesi krizi yaşanıyor. Tüm muhtarlıklara listeler asılırken, 6 mahalle ve 2 bin 334 seçmeni bulunan Tekkeköy İlçesi Çınarlık Beldesi unutuldu. Kimin oy kullanacağı belli olmayan beldede listelerin 5 Aralık Cuma günü muhtarlıklardan toplanacağını ifade eden Çınarlıklı vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor.

Çınarlık halkı 2004 yerel yönetimler seçimlerinde AK Parti adayından yana oy kullanmıştı, belde halkı bu kez oy kullanıp kullanamayacağını bilmiyor. Yukarı Eğercili, Kurtuluş, Kavlağan, Yalı, Fatih ve Merkez mahalleleri muhtarları, Yüksek Seçim Kurulu'ndan liste gelmemesi üzerine seçmen kütük listelerini asamadı. Bunun üzerine Tekkeköy Kaymakamlığı'na yazılı dilekçe veren muhtarlar, durumun düzeltilmesini istedi. Dilekçeyi dikkate alan kaymakamlık, konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi. Ancak kuruldan olumlu bir netice alınamadı. Listelerin asılamaması sebebiyle isimlerine bakamadıklarını ifade eden belde halkı, bunun skandal olduğunu söylüyor.

Belde gençlerinden Fuat Yılmaz, "18 yaşımı doldurdum ve şu an oy kullanma hakkına sahibim. Ama seçmen listeleri asılmadığı için oy kullanıp kullaanmayacağımı öğrenemiyorum. Kimse de isminin listede olup olmadığını bilmiyor. Burada bir oyun mu var bilmiyorum." dedi.

Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk ise sorunun beldenin önce Büyükşehir Belediyesi sınırlarına geçip sonra da ayrılmasından kaynaklandığını söylüyor. Soğuk, "Beldemiz mahalle muhtarlarına intikal etmesi gereken seçmen kütük listeleri ulaşmamıştır. Bunun üzerine mahallemiz muhtarları Tekkeköy Kaymakamlığı'na dilekçe vermek suretiyle seçmen kütük listelerinin askıya çıkartılmadığını, seçmenlerin muhtarlıklara baş vurduğunu ve gereken cevabın verilemediğini belirtti. Kaymakamlık çalışma başlattı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun ne yanıt verdiğini bilmiyoruz. Liste olmadığı için vatandaşların endişeleri artıyor." ifadelerini kullandı.
[right]İnternethaber[/right]


Güncel Haberler

MollaCami.Com