Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Töreye direnen baba......

Töreye direnen bir baba...

Diyarbakır'da okulundan zorla kaçırılan bir kız, çete tarafından fuhuşa zorlandı. Ailesi toplumsal baskılara ve çetenin tehditlerine direnerek, kızlarını kurtardı.

18 yaşındaki S.Ç. 11 ay önce Diyarbakır'da okulunun önünden kaçırıldı. Bir çete tarafından hayatı karartılan S.Ç. fuhuşa zorlandı.

Suç şebekesi tarafından Mardin, Kırıkkale, Erzurum ve Ankara hattında çalıştırılan genç kızın ailesi ve kendisi tehdit edildi.

"Herşeyi yaşadım. Ailemden uzak kaldım, kardeşlerime hasret kaldım. Psikolojim bozuldu" diyen S. Ç. , "Özellikle yurt kızları vardı. Yurttan alıp evleneceğiz diye kandırılan kızlar vardı" şeklinde konuştu.

S. Ç. 'nin ailesi tehditlere, olası sosyal baskılara direnerek kızlarını yalnız bırakmadı.

"Kızımı kaçırdılar. Ben kızımı gittim Ankara'da buldum" diyen baba, "Ben aileden dışlandım. Benim kızım isteyerek gitmedi, düşürüldü. Çok delikanlı varsa düşürenleri vuralım" ifadesini kullandı.

Kızını kaçıran çetenin halen kendilerini tehdit ettiğini söyleyen baba, çetenin yakalanması için başlatılan operasyonun bir an önce sonuçlanmasını istiyor.


Bu haber için yorumlarınızı merak ediyorum arkadaşlar........

Töre kelime olarak:Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünüdür.(wikipedi)
Kelime anlamına baktığımız zaman bir bakıma düzen sağlamaktır; ama insanlar öyle bir hale getirdi ki, töre denince akla birtek kan gelir olurdu.
Daha doğuya inelim buda bir gerçek ki kişinin (bilhassa kadınların) en ufak bir yanlışta kişiye direkt verilen karar infaz oluyor.Oysa ki canı veren Allah (c.c.), alan da yine Allah (c.c.) olmalı, hiçbir kulun haddi olamaz can almak.Töre mağduru o kadar çok insan var ki araştırılsa inanın akla durgunluk verek derecede çok.Cahiliye devrinden kalma hareketleri yaşadığımız asra taşımak akla, mantığa sığmıyor.İnsana insan gibi muamele edilmeli.
Babamızı takdir ettim öyle her yiğidin harcı değildir töreye, ağalara başkaldırı. Ne güzel evladına sahip çıkmış helal olsun. ;)
Eğer kaçan evladının peşine düşüp sahip çıkmasaydı, kimbilir kızcağız ne halde, ne durumda olacaktı, düşünmesi bile insanı kahrediyor.Kimbilir kaç kız sırf bu can korkusuyla evden kaçtı, kimbilir nasıl bir girdabın içine girdiler.Yanlış üstüne yanlış işlenmeye devam edildi.
Yine en büyük görev ebeveynlere düşüyor.Öncelikle İslâmiyeti şahsi olarak en iyi şekilde öğrenip, ona uygun bir hayatı yaşamalı bu şekilde çocuklarımıza en güzel şekilde örnek olmalıyız yoksa öyle cahilce kendi kafalarından uydurup yanlış bir düzeni kısır döngü haline getirmek gelecek nesilleri de öldürür.Bilinçli yaşayıp bu bilinci gelecek nesillerimizle taşımalıyız.Evladımız bir yanlış yapmışsa öncelikle kişi ibreyi kendine çevirmeli kendini sorgulamalı.
Velhasıl töreye direnen baba gibi evladımızın başına her ne gelirse onu sahiplenmeliyiz daha büyük yanlışlara girmesine sebebiyet vermemeliyiz.Eğer bir hak arıyorsak hamdolsun hukuk devletinde yaşıyoruz, adalet elbet tecelli edecek.Bu dünya olmazsa Ahiret'te muhakkak her suçlu cezasını çekecektir.


Güncel Haberler

MollaCami.Com