Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Alman başbakan Türkler'e meydan okudu

Alman başbakan Türkler'e meydan okudu


Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, suç işleyen yabancıların derhal sınır dışı edilmesini istediği için kendisini eleştiren Türk dernek temsilcilerine tepki gösterdi.



Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) Koch, Bild am Sonntag gazetesinde yayımlanan röportajında, çok sayıda Türk'ten de, suç işleyen yabancı gençler sorununun çözülmesinin önemli olduğu yönünde mektup aldığını belirterek, ''Hessen eyaletindeki uyum politikası ülke çapında örnek gösteriliyor. Uyum Konseyinde Almanlarla yabancılar çok iyi bir şekilde birlikte çalışıyor. Ben de örneğin sık sık Türk grupları ve medyasıyla bir araya geliyorum. Ancak, zor sorunlar karşısında gözlerimi kapatmaya ya da Türk temsilciler tarafından susturulmaya niyetim yok'' dedi.

Şiddete uğrayan ve şiddetten korkan insanlar için konuşmayı bir görev olarak gördüğünü ifade eden Koch, ''Türk temsilcilere Türk milliyetçiliği yapmamalarını, aksine senin, benim gibi vatandaşlar olarak ülkemizin güvenliğiyle ilgilenmelerini öneririm. Bu, bizim ortak görevimiz. Şu ana kadar aldığım yaklaşık 2 bin 500 mektup, e-mail ve fakslarda, konuşmaya devam etmemi isteyenler sadece Almanlar değil'' diye konuştu.

Koch, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Peter Struck'un, seçim mücadelesi yapabilmek için Münih kentindeki bir metroda emekli bir Alman'ın dövülmesinin kendisine yaradığı şeklindeki eleştirisini de sert bir dille reddederek, halkın büyük bir kısmını ilgilendiren önemli konuların aşırı sağcı partiler tarafından değil, demokratik kitle partileri tarafından dile getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Hessen eyaletinde polis sayısını artıracaklarını, ancak bunun yeterli olmadığını ve gençlere yönelik cezaların artırılması gerektiğini belirten Koch, 18 yaşında suç işleyen gençlerin de, Gençlik Ceza Yasası'na göre değil, yetişkinlere yönelik ceza yasasına göre cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti.

Suç işleyen ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılan gençlerin sınır dışı edilmesi için 3 yıl boyunca beklenmesinin de anlamsız olduğunu söyleyen Koch, bir yıl hapis cezasına çarptırılan yabancı gençlerin de sınır dışı edilmelerini talep ettiklerini kaydetti.

CDU üyesi Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Christian Wulff da, Welt am Sonntag gazetesinde yayınlanan röportajında, Koch'un açıklamalarını destekleyerek, 18 yaşında suç işleyen gençlerin yetişkinlere yönelik ceza yasasına göre cezalandırılmalarını önerdi.

Suç işleyen gençlerin gözaltına alınmaları durumunda uyarı amacıyla belirli bir süre cezaevine konulmalarının mevcut yasalarla da mümkün olduğunun hatırlatılması üzerine de Wulff, ''Adalet Bakanı (Brigitte) Zypries, bu konuda kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanıltıyor. Gerçi böyle bir hapis süresi mümkün, ancak tecilli hapis cezasına çarptırılanlar için değil. Ancak biz her iki durumda da uyarı hapsi talep ediyoruz. Aksi takdirde suçlu genç mahkemeden çete arkadaşlarının yanına koşar ve 'Bana hiç bir şey olmadı' der'' şeklinde görüş belirtti.

Hessen ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde 27 Ocakta eyalet meclisi seçimleri yapılacak.


Güncel Haberler

MollaCami.Com