Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cehennem'den kurtuldular!

Cehennem'den kurtuldular!

Hindistan'daki terör saldırılarında rehin alınan eski Maliye Bakanı Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu ve gelini serbest bırakıldı.

Otelin önündeki işlek cadde, beyaz renkli bir polis aracından çevredeki sivillere ateş açıldı. Silah sesleriyle birlikte başlayan korku ve panik saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde yaralıların olduğu da anlaşılıyor.

İçeride makineli tüfek ve el bombalı 12 militanın olduğu sanılıyor. Otelin girişinde onlarca ceset bulunduğu belirtildi. Militanların güney asyalı ve hindu ya da urdu dilinde konuştukları açıklandı. Başlarındaki Şahadullah adlı militan haber ajanslarına telefonla taleplerini iletiyor. Hint hükümeti açılışının ardından dibe vuran borsayı ve döviz piyasasını kapattı.


Çatışmalarda Hindistan terörle mücadele biriminin başındaki hemant karkare'nin de hayatını kaybettiği açıklandı. 4'ü ölü, 9 militan ölü ele geçirildi. 12 polis de öldü.
Çok uzun süre planlandığı sanılan eylemde şehrin ödrt bir yanında eş zamanlı saldırılar düzenleyen militanların elinde onlarca Amerikalı, İngiliz, Avustralyalı, Koreli, japon ve İsrailli rehine olduğu açıklandı. Sadece tac mahal otelde 15 yabancı rehine var.

Yardım çağrıları nedeniyle ülkede cep telefonu şebekesi çökmüş durumda.

Hindistan'ın Mumbai kentindeki saldırıları düzenleyenlerden biri, olayın sorumluluğunu üstlenen Deccan Mücahidin adlı aşırı dinci örgütün üyesi olduklarını söyledi ve hapisteki Müslümanların serbest bırakılmasını istedi. Güvenlik güçleri tarafından etrafı sarılan Oberoi otelinden İndia TV adlı televizyon kanalına açıklama yapan kişi, kendini bu örgütün üyesi olarak tanıtarak, Hindistan'da hapsedilen tüm Müslümanların serbest bırakılmasını istedi.
Saldırgan açıklamasında, "Hindistan'daki Müslümanlara zulüm edilmemelidir. Biz bu ülkeyi seviyoruz, ancak annelerimiz ve kız kardeşlerimiz öldürüldüğü zaman bizi kim koruyacak?" şeklinde konuştu. Mumbai kentinde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 101'e yükselmişti. Yaralı sayısının da 287 olduğu belirtilmişti.

REHİNE BAKAN ÇOCUKLARI KURTARILDI

Hürriyet'ten Saygı Öztürk'ün haberine göre, Hindistan'daki terör saldırılarında rehin alınan eski Maliye Bakanı Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu ve gelini serbest bırakıldı. Rehineler arasında bulunan diğer Türk'ün akıbeti hakkında henüz bir bilgi alınamadı.

Hindistan'daki terör saldırılarının ardından ele geçirilen Oberoi Otelde çatışmalar sürüyor. Teröristler, şu anda bu otelde 200'e yakın rehineyi elinde tutuyor. Teröristlerin müslüman rehinelere ayrı muamele yaptığı öğrenildi. Bu sayede eski bakan Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu ve gelini de serbest kaldı.

Hindistan'ı karıştıran saldırıları düzenleyen İslami örgüt, Türk olan rehineleri diğerlerinden ayrı bölmeye koydu ve onlara özel ilgi gösterdi.

Eski Bakan Ziya Müzezzinoğlu da bunlar arasında bulunan oğlu ve gelininin serbest bırakıldığını hurriyet.com.tr’ye açıkladı:

"Gelinim Meltem Türkiye’de bir ilaç fabrikasının yöneticisi. Bombai’de düzenlenen kimya fuarına oğlumla beraber ve diğer firmaların temsilcileriyle beraber gitti. Bugün kaldıkları otelde dinci bir örgüt tarafından rehin alındılar. Ancak Türk olduklarını öğrenince kendilerini ayrı bir muamele yapıp daha güvenli bir yere koymuşlar. Az önce aldığım haberde de kurtarıldıklarını öğrendim. Oğlum ve gelinimle de konuştum. İyi olduklarını söylediler. Diğer arkadaşlarının da kurtulduklarını biliyorlar. Büyükelçilikten de bu yönde bilgiler aldım”

[right]Vatan[/right]

Bizim başbakan nereye adım atsa 1 haftaya kalmıyor orada birşeyler oluyor,

bir değil iki değil :o

Vardır bir hikmeti ::)


Güncel Haberler

MollaCami.Com