Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hindistan'da terör saldırısı

Hindistan'da terör saldırısı

101 kişinin öldürüldüğü saldırı dünyayı ayağa kaldırdı!

HİNDİSTAN’ın finans merkezi Bombay’da 9 farklı yeri hedef alan silahlı ve bombalı saldırılarda en az 101 kişi hayatını kaybettti, 300 kişi de yaralandı.

Otomatik silahlar ve el bombalarıyla sokakları savaş alanına çeviren saldırganların lüks alışveriş merkezlerini, beş yıldızlı otelleri ve tursitlerin yoğun olduğu mekanlara yöneldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, eli silahlı genç kişilerin her yerde İngiliz ve Amerikan pasaportlu insan avına çıktıklarını söyledi.

Hint televizyonları beş yıldızlı Tac Mahal ve Oberoi otellerinde çok sayıda Batılı turistin rehin tutulduğunu duyurdu. Tac Mahal otelinde çıkan yangın söndürülürken 4 militanın öldürüldüğü, 9’unun da tutuklandığı bildirildi. Sabaha dek süren saldırıları pek bilinmeyen Deccan Mücahidin örgütü üstlendi.

Hint ordusu, lüks otellerdeki rehin alma olayının ardından buralara asker yolladıklarını duyurdu. Tac Mahal’de kimi Batılı milletvekillerinin kaldığı, Oberoi Oteli’nin de kordon altına alındığı belirtiliyor.

3 TÜRK REHİN ALINDI

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu, 3 Türk vatandaşının bir otelde mahsur kaldığını belirtti. Bilman, oteldeki durumun bir an önce sona ermesini ümit ettiklerini söyledi.

Bilman daha önce yaptığı açıklamada otellerde kalan 8 Türk'ten 6'sının kaçmayı başardığını, 2 Türk vatandaşının halen Oberoi Otel'de mahsur kaldığını belirtmişti.

Hindistan'da onlarca rehinenin tutulduğu Oberoi Otel'de Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu adlı çift de bulunuyor.

Hindistan'da 101 kişinin öldüğü saldırıda yabancı uyruklu kişiler de rehin alındı. Saldırganların bir Türk aileyi de rehin aldığı belirtildi.

Trident Otel'de patlama

Saldırganların 100 kişiyi rehin tutukları Trident/Oberoi Otel'de bugün bir patlama sesi duyuldu. Reuters haber ajansının haberine göre, otelin içinde 100 rehin İslamcı saldırganlar tarafından rehin tutuluyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GEÇEN HAFTA ÖNCE ORADAYDI!


Bombay'da Oberoi ve Tac Mahal otelleri, Chhatrapati Shivaji Terminus Tren İstasyonu, Leopold's Restoranı ve kentin güneyindeki karakollar dahil olmak üzere 10 ayrı yere silahlı kişilerce otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırılar düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 20 Kasım'da gerçekleştirdiği Hindistan gezisinde eşi Emine Hanım ile birlikte Oberoi Otel'de kalmıştı. Saldırganların çok sayıda sivili rehin aldığı otelde Başbakan Erdoğan çeşitli resmi temaslar da gerçekleştirmişti. Erdoğan ayrıca kalabalık Türk kafilesi ile Tac Mahal bölgesini de ziyaret etmişti.

ERDOĞAN İÇİN BÜYÜK ŞANS

Saldırıların Başkakan Hindistan'da temaslarını sürdürüken gerçekleşmemiş olması büyük bir şans olarak değerlendirildi.

YAHUDİ MERKEZİNE SALDIRAN MİLİTANLARDAN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hindistan'ın Mumbai kentinde silahlı
kişilerin bastığı Yahudi yardım kuruluşunda biri İsrailli hamam, en az 3
rehinenin olduğu bildirildi.

Güvenlik yetkilileri, baskın sırasında saldırganlardan birinin
öldürüldüğünü kaydederek, bir kadın ve bir çocuğun serbest bırakıldığını
söyledi. Yetkili, binada en az 4 silahlı kişi bulunduğunu belirtti.

İsrail kurtarma servisi Zaka ise, Haham Gabriel Hertzberg'in eşi
Rivka'nın iki yaşındaki çocuğu ile birlikte serbest bırakıldığını açıkladı.

[right]Vatan[/right]


Güncel Haberler

MollaCami.Com