Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Namaz

Belki namaz hakkında bir çok yazı yazıldı veya defalarca ilmihallerimizde okuduk.Ama önemine binaen birde bu açıdan bakalım...

İnsan bir düşünmeli,her an Yüce Allah'ın sayısız nimet ve ihsanlarına kavuşmaktadır.Öyle ikramı bol, merhameti geniş olan yaratıcımızın tükenmeyen lütuflarına karşı teşekkürde bulunmak gerekmez mi?İşte insan, namaz yolu ile şükür borcunu ödemeye, yaratıcısının lütuf ve nimetlerini tatlı bir dil ile anarak kulluk görevini yerine getirmeye çalışmış olur. Bu bakımdan: "Namaz, şükrün bütün çeşitlerini bir araya toplar." denilmiştir.Bununla beraber namaz ruhu temizleyen, kalbi aydınlatan, imanı yüksek duygulardan haberdar eden, insanı kötülüklerden alıkoyan, insanı hayırlara, düşünceye, tevazu ve intizama götüren en güzel bir ibadettir.İnsan namaz sayesinde nice günahlardan kurtulur ve Yüce Allah'ın nice ihsan ve ikramlarına kavuşur.
Namaz, manevî hayattan başka maddî hayata da canlılık verir. İnsanın temizliğine, sağlığına ve intizamla hareket etmesine sebeb olur Namazın meşru kılınmasındaki hikmetler ve yararlar her türlü düşüncenin üstündedir. Fakat bir müslüman namazını yalnız Yüce Allah'ın rızası için kılar, yalnız yaratıcısına şükür ve saygı için kılar.Namazın insana yararı olmadığı düşünülse dahi, yine bunu bir kul görevi bilerek sadece Allah'ın emrine uymak için yerine getirmeye çalışır. Bu kutsal görevin yerini hiç bir şeyin tutamayacağını kesinlikle bilir. Namaza harcayacağı dakikaları, hayatının en mutlu ve neş'eli zamanı olarak kabul eder.
Doğrusu,geçici hayatın son bulmayacak birçok kazançları ancak namaz sayesinde elde edilir. Namaza ayrılan saatler, sonsuzluk aleminin tükenmez mutluluk günlerini hazırlamış olur.


Şeytan secde ile emrolunduğunda ben secde etmem demişti.Buna binaen bazı kişilerinde ben alnımı kirli paslı yerlere insanların ayağını koyduğu yerler başımı sürmem sürtemem diyorlar.Burnumdan mikrop kapacağından bahsediyorlar.Şimdi onlara soralım bakalım peki başını secdeye koymadında mikropsuzmu yaşaddın diye...

Mevlidi Şeriftede duyarız her kaçan bu namazı kılalar cümle gök ehlin sevabını bulalar...Bu namazı kılanlar cümle gök ehlinin yani yedi kat sema ehlinin yaptıkları ibadetinin sevabını ihsan ediver.

Nitekim Uhud harbinin en şiddetli olduğu anlardı. Rasülüllah (s.a.v) efendimizin mübarek yüzüne zırhı batmıştı. O kadar batmıştı ki, Ebu Ubeyde hazretleri, onu dişleriyle çıkarırken ön dişleri çıkmıştı. Zırhın battığı yerden kanlar akarken, tam bu esnada düşman tarafından gelen bir darbe sonucu müberek dişleri de kırılmıştı. Bunlara şahid olan Eshab-ı Kiram: “Bunlara beddua etmeyecek misiniz, ya rasülellah! dediklerinde, Rasülüllah s.a.v: Allah’ım! Yüzümü kanatıp dişimi kıran kavmim ne yaptıklarını bilmiyor, sen onlara hidayet eyle” buyurdular.

Başka bir harpde ise Hicretin 5. senesi Müşrikler Medine-i münevvereye kadar yaklaşıp müslümanları muhasaraya almışlardı. Müslümanlar da kazdıkları hendeklerle kendilerini muhafaza ve müdafaaya çalışıyorlardı. Durum çok çetin ve vahim idi. Müşrikler, yer yer hendeklerden geçerek, Medine-i münevvereye giriyorlardı. Tarihe Hendek harbi olarak geçen bu harpte Rasülüllah ve Eshabı cepheden ayrılıp, öğle, ikindi ve akşam namazlarını kılamadılar. Rasülüllah Efendimiz buna o kadar üzüldüler ki, işte tam bu sırada Allah’ım, bunların karınlarını ateşle doldur” diye namazlarının kazaya kalmasına sebep olan müşriklere beddua ettiler.Bu iki harpte cereyan eden iki farklı durumu imam-ı kasdalanî hz.leri şöyle izah eder. Rasülüllah s.a.v Uhudda mübarek yüzüne indirilen darbeye tahammül etti. [color=purple]Amma, hendek harbinde islamın en büyük ruknü olan namaza vurulan darbeye tahammül edemedi ve bu sebepten dolayı namazlarının kazaya kalmasına sebep olan müşriklere beddua ettiler.
RAbbim NAmazımızı bi hakkın eda edip namazı kabul olan kullarından eylesin... (Amin) Hayırlı Cumalar...

amin.. eline emeğine sağlık kardeşim..

Mevlam bizleride namazin hakikatine ulasmayi nasipetsin.Hz. Allah razi olsun ...

Ecmeın...

amin....
çok lezzetle okudum ....
varolunuz kardeşim...

O halde okuyan gözlere sağlık...


Mevlam bizleride namazin hakikatine ulasmayi nasipetsin.Hz. Allah razi olsun ...


ey mübarekler eyyyyyyyyy

Amin kardeşim.
Rabbim namazları kendisinden şikayetçi değilde şefaatçi olan kullarından eylesin.
Çok güzeldi ellerinize sağlık.

Sizin dualarınızada can-u gönülden Amin
Okuyan gözlere sağlık...


Amin kardeşim.
Rabbim namazları kendisinden şikayetçi değilde şefaatçi olan kullarından eylesin.
Çok güzeldi ellerinize sağlık.
Teşekkürler :) sevgili charfbeşnokta.

Rica ederim ravzahamza

Okuyan gözlere sağlık...


Namaz

MollaCami.Com