Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sabit telefonlar da taşınacak

Sabit telefonlar da taşınacak

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, 9 Mayıs'tan itibaren sabit telefonların da taşınacağını duyurdu
19 Kasim 2008 Çarşamba -18:31:31

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, 9 Mayıs'tan itibaren vatandaşların sabit telefon numaralarını aynı tutarak cep telefonu şirketine geçiş yapabileceklerini bildirdi.

Yıldırım, bakanlığının yanı sıra, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçelerinin sunumuna başladı.
Bilgi ve iletişim sektöründe yaşanan serbestleşme sürecini anlatan Yıldırım, son 10 yılda bilgi ve iletişim pazarının büyüklüğünün 11 milyar dolardan 31 milyar dolara yükseldiğini söyledi.
Sabit telefon abone sayısında düşme yaşanmasına rağmen mobil abone, internet kullanıcısı sayısında yükselme olduğunu dile getiren Yıldırım, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesinin 28 Kasımda yapılacağını hatırlattı. Yıl sonunda e-devlet kapısının açılacağını belirten Yıldırım, şehir içi telefon hizmetinin serbestleşmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, yönetmeliğin yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.
Numara taşınabilirliği uygulamasının başlamasının ardından yaklaşık 150 bin vatandaşın numarasını taşımak için müracaat ettiğini dile getiren Yıldırım, "9 Mayıstan itibaren sabit telefonunuzu da aynı tutarak cep telefonu şirketine geçiş yapabileceksiniz. Yani bu olay vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya yönelik bir düzenlemedir. Şirketler arasında bir rekabet ortamı tekrar oluşacaktır" diye konuştu.(Alıntıdır)


Güncel Haberler

MollaCami.Com