Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


23 belediye başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11 Ekim 2008 tarihine kadar 23 belediye başkanının görevden alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları cevaplandırırken, 11 Ekim 2008 tarihine kadar toplam 23 belediye başkanının görevden alındığını, bunların çoğunluğunun AKP'li olduğunu açıkladı. Bakan Atalay şöyle dedi:

"Yerel yönetimlerimiz seçimle gelmişlerdir. Kolay kolay bir belediye başkanımız görevden alınmaz. Görevden almamak için büyük gayret gösteririz. Açıkta olan belediye başkanlarından 16'sı tutuklama, 5'i müfettiş ve kontrolör teklifi üzerine, 2'si hakkında yürütülen yargılama sebebiyle görevden uzaklaştırılmışlardır.

Halen 11 belediye başkanının tutukluluk hali devam etmektedir. 5'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.
Özellikle büyükşehirlerimizde, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması konusunda biz çok titiz davranıyoruz. Mesela Edirne Belediye Başkanı büyük iddialarla tutuklandı ama bir süre sonra tahliye edildi ve biz de 2 gün sonra göreve başlattık. Yani burada parti ayrımı falan yapılmıyor. Görevden alınan En fazla belediye de AKP'nindir bu konuda görevden alınan. AKP'li 8, ANAP'lı 4, DYP'li 3, MHP'li 3, CHP'li 3, DTP'li ise 2 olmak üzere toplam 23 belediye başkanı görevden alınmış durumdadır."

-EMNİYET MÜSTEŞARLIĞI-

Bakan Atalay, terörle mücadele konusundaki bakanlığı bünyesindeki yeni yapılanmada durumun ne olduğu yönündeki bir milletvekilinin sorusuna da, konu üzerindeki çalışmaların devam ettiğini, netleşmeden açıklama yapmak istemediğini vurguladı. Atalay, şöyle dedi:

"Bütün çalışmalar ciddiyetle yürütülüyor. Bu konuda biraz dağınıklık var. Bütün bunları koordine eden, bilgileri tek elde toplayan, değerlendiren, bir manada sadece bu işle uğraşan bugüne kadar yapılanların biraz daha ötesinde çok boyutlu bakışı sağlayacak, iyi araştırmalar, iyi analizler, iyi değerlendirmeler yapacak bir birim olsun. Biraz rahat çalışacak ve esnek istihdam imkanları olabilen, iyi uzmanların görev aldığı bir birim olsun. Bunu iyi çalışalım. Acele ile birimlerden bir birim daha çıkarmayalım. İyi düşünelim. Bu konuda düşüncesi olanların görüşlerini alalım. Yeni bir çalışma ortamı oluşsun istiyorum. Bu bütün yönleriyle netleşmediği için komisyona sunmadım."

-"ERGENEKONA İSMİ EMNİYET TAKMADI"-

Atalay, bir başka komisyon üyesinin Ergenekon operasyonunun ismi ile ilgili eleştirde bulunması üzerine, bu ismin polis tarafından verilmediğini belirterek, "O kendiliğinden gelen bir isimlendirme oldu" dedi.
Bazı komisyon üyelerinin de, Ergenekon Operasyonu'nda gözaltıların sabahın erken saatlerinde, kameraların önünde yapılmasını eleştirmesi üzerine Atalay, "Biz polisin vatandaş ile daha iç içe ona yardımcı olarak çalışmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Şehir ortamında eğitim seviyesi yükseldikçe polisimizin tutumunda büyük değişim olduğunu bizler görüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2009 yılı bütçesi geçen yıla oranla yüzde 22'lik artışla 13 milyar 784 milyon 831 bin YTL' olarak oylandı ve kabul edildi.

ANKA


Güncel Haberler

MollaCami.Com